La Delegació del Govern a la Catalunya Central afirma que el «càstig» no solucionarà res

Alba Caps fa una crida a respondre d'una manera democràtica i pacífica

Alba Camps durant la declaració institucional a Manresa
Alba Camps durant la declaració institucional a Manresa | Gemma Aleman
Redacció
15 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 11:55h
La Delegació del Govern a la Catalunya Central ha mostrat el seu rebuig a la sentència i ha exigit el fi a la repressió. "L'amenaça, la presó i el càstig no són la solució de res", ha assegurat la delegada territorial, Alba Camps, que ha estat acompanyada pels directors territorials. En la declaració institucional, Camps ha afirmat que el viscut ha estat un "judici polític" d'una "causa general contra el dret a l'autodeterminació" i "l'independentisme". "Exigim la fi de la repressió i la llibertat de presos i preses polítics, exiliats i exiliades, inclosa l'amnistia com a punt final", ha exclamat.

Durant la declaració, la delegada, que ha volgut mostrar el seu suport als familiars dels condemnats, ha insistit en el fet que "el camí de la solució dels conflictes és sempre el diàleg, el vot i la llibertat". A més, ha assegurat que utilitzar el codi penal contra a voluntat popular és "herència de la dictadura" i no "propi de la democràcia"

No defallir

Camps, que ha volgut comparèixer amb una samarreta on es podia llegir "llibertat presos", ha volgut prendre públicament el compromís de què "no defallirem mai en la voluntat de retornar-los a la llibertat". "El seu sacrifici no serà en va", ha assegurat.

La delegada s'ha mostrat convençuda de què la societat catalana "sabrà respondre" amb "determinació, serenitat, fermesa i civisme". "Amb el sentit democràtic i pacífic que ens caracteritza", ha afegit. I ha fet una crida a què, "en aquests dies que vindran", els catalans "sapiguem donar el millor de cadascun de nosaltres" i "tornem a ser exemple al món del clam de justícia i llibertat".