Unes 8.000 persones es concentren a Manresa per mostrar el seu rebuig a la sentència

La protesta ha passat per la comissaria de la Policia Nacional i ha acabat a la Guàrdia Civil, amb alguns moments de tensió entre mossos i manifestants

Els manifestants, arribant a la comandància de la Guàrdia Civil
Els manifestants, arribant a la comandància de la Guàrdia Civil | Pere Fontanals
NacióManresa
14 d'octubre del 2019
Actualitzat el 15 d'octubre a les 15:27h
Unes 8.000 persones s'han concentrat aquest vespre a Manresa per mostrar el seu refús a la sentència del Tribunal Suprem contra els presos polítics. Després de la lectura del manifest, a la plaça de Sant Domènec, on han rebutjat la resolució i han fet un clam a la reincidència, els manifestants s'han dividit en dos grups i s'han dirigit cap a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.
 

Concentració davant la comissaria de la Policia Nacional de Manresa. Foto: ACN


Mentre que en el primer dels casos, la protesta s'ha desconvocat al cap d'una hora, a la Guàrdia Civil s'ha allargat 3 hores. En aquest darrer cas, s'han produït petits moments de tensió entre el cordó policial dels Mossos, que impedien als assistents arribar a la caserna, i els manifestants.



La concentració, a la que han assistit unes 8.000 persones segons fonts municipals, ha arrencat a la plaça de Sant Domènec de Manresa. Entre cartells, amb el rostre dels líders independentistes empresonats i a l'exili i pancartes on es podia llegir "reincidència", s'ha fet la lectura del manifest en el qual s'ha apel·lat a la unitat i a la no violència, entre els aplaudiments dels assistents i els càntics a la llibertat dels presos

Després de la protesta a Sant Domènec, bona part dels manifestants s'han desplaçat a les seus de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil de Manresa. En el primer dels casos, la protesta s'ha desconvocat al cap de pocs minuts, després que alguns assistents llencessin pintura contra l'edifici.

En el cas de la Guàrdia Civil, la protesta s'ha allargat fins passades les 10 de la nit. Entre crits contra els mossos, que feien cordó policial per impedir l'arribada dels assistents a la caserna, i apel·lant a la llibertat dels líders independentistes, s'hi ha concentrat durant prop de dues hores. Davant l'elevada afluència de gent, els Mossos, que inicialment hi havia destinat una quinzena d'agents, majoritàriament dels ARRO, s'ha vist obligat a incrementar el nombre d'efectius provinents d'altres unitats del cos.

Durant la protesta a la caserna s'han viscut alguns moments de tensió entre manifestants i mossos, que ha acabat amb algunes empentes i cop de porres per part dels agents. També s'ha identificat a una persona que estava causant aldarulls. De dins de la comandància han sortit deu vehicles tot terreny de la Guàrdia Civil que han marxat en direcció contrària als manifestants. Finalment, a 2/4 d'11 de la nit, pràcticament no quedaven manifestants, i els agents dels Mossos han reobert el trànsit a la via.