Althaia organitza la segona reunió de columna

Redacció
24 de novembre del 2009
Món Sant Benet serà el punt de trobada, aquests propers 26 i 27 de novembre, d’un centenar de traumatòlegs, metges internistes i reumatòlegs d’arreu de l’estat espanyol que prendran part a la “II Reunió de columna” que enguany se centra amb les infeccions vertebrals. La trobada està organitzada per la Unitat de Columna del Departament de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica (COT) i per la Unitat d’Infeccions de Medicina Interna de la Fundació Althaia.

Durant els dos dies que durarà la reunió s’analitzaran, entre altres temes, l’epidemiologia de les infeccions vertebrals, el diagnòstic i el seu tractament quirúrgic i no quirúrgic. L’objectiu és poder millorar el tractament d’aquesta malaltia.

La trobada comptarà amb la participació de ponents d’arreu del país d’experiència contrastada tant en traumatologia com en malalties infeccioses. Un dels moments més destacats de la reunió tindrà lloc el divendres, 27 de novembre, amb la participació de Javier Ariza, metge del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital de Bellvitge i reconegut expert en el tractament amb antibiòtics.

Un altra dels moments importants serà la darrera taula rodona de la reunió sobre el tractament quirúrgic de les infeccions vertebrals en la qual hi prendran part destacats professionals.  Moderada pel Dr. Julio Rodríguez de la Rua, del Servei de COT de l’Hospital Puerta del Mar de Cádiz, hi haurà una primera intervenció del Dr. Ramon Huguet, del Servei de COT de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. Seguidament hi intervindran els traumatòlegs: Nicomedes Fernandez-Baillo, de l’Hospital la Paz de Madrid; Maite Ubierna, del Trias i Pujol de Badalona i Manuel Fernández, del Complejo Hospitalario Universitario de León.

En aquesta reunió també hi participaran diversos ponents de la Fundació Althaia com són els doctors Joan Camí, Cap del Departament de COT; Josep Abancó, Carme Bes i Núria Selga, també del Departament de COT; Josep Badal, Cap del Departament de Diagnòstic Biològic; Rafel Pérez, Cap del Servei de Medicina Interna; Alfons Tapiz, Cap Clínic de Medicina Interna; Antònia Flor, també de Medicina Interna; Carles Yanguas, Cap del Servei de Diagnòstic per la Imatge; i Òscar Valencoso, també de Diagnòstic per la Imatge.

Aquestes jornades compten amb la col•laboració del Servei Català de la Salut, la Delegació del Bages del Col•legi de Metges de Barcelona, la Societat Catalana de malalties infeccioses, la Sociedad Española de Cirugía Ortopédica y Traumatología, i el Grupo de Estudio de Enfermedades del Raquis.