La marxa estudiantil contra la sentència avança cap a la plaça Major

Prop d'un miler d'universitaris i alumnes d'instituts, juntament amb professors del centre, han començat una acció improvisada davant de la UPC, tallant carreteres al crit de "Llibertat presos polítics"

Estudiants manresans durant la marxa de rebuig a la sentència
Estudiants manresans durant la marxa de rebuig a la sentència | Roger Prunés
Aina Font / Pere Fontanals
14 d'octubre del 2019
Actualitzat a la 13:43h
Mig miler d'estudiants universitaris de la UPC, UOC i d'UManresa, així com també alumnes de diversos instituts de la capital del Bages han tallat, aquest matí de dilluns, 14 d'octubre, l'avinguda de les Bases de Manresa tan aviat com s'ha fet pública la sentència del procés. Inicialment han creuat dos turismes i posteriorment hi han empès contenidors de brossa i de recollida selectiva. La concentració, on també s'hi han sumat professors i treballadors dels diversos centres, ha començat de manera espontània a través del canal de Telegram Campus Manresa x Rep. 
 

Estudiants tallen l'avinguda de les Bases amb contenidors Foto: Aina Font Torra


Quan ja feia una estona que els estudiants estaven dempeus davant la UPC -han aconseguit tallar, seient a terra, els carrers Bertran de Castellbell i Abat Oliba, a banda de les Bases- han decidit començar una mobilització pels carrers de la ciutat amb la voluntat d'arribar fins a la plaça Major, on està prevista una concentració, a les dotze del migdia, davant l'ajuntament de la ciutat. Durant la marxa, el nombre de manifestants s'ha anat incrementant. El recorregut l'han fet pel carrer Barcelona, Crist Rei, carrer Guimerà, Muralla del Carme i plaça Europa, provocant aturades intermitents en el trànsit. Alguns dels càntics que s'han corejat han estat "Llibertat presos polítics" i "Els carrers seran sempre nostres". 
 

Estudiants dels instituts i universitats de Manresa durant el tall a les Bases Foto: AFT

 

Vídeo del primer tall que han protagonitzat els estudiants manresans, just davant de la UPC.
 

Els estudiants, marxant cap a la plaça Major Foto: Roger Prunés