Sentència

El Consell Comarcal atura tota l'activitat institucional en rebuig a la sentència del procés

Convocarà un ple en breu per mostrar el seu rebuig a la decisió de la justícia espanyola

per Redacció , 14 d'octubre de 2019 a les 11:09 |
El Consell Comarcal atura la seva activitat institucional | CCBages
El Consell Comarcal del Bages expressa un rebuig ferm a la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem en relació al judici del procés feta pública aquest matí i ha decidit aturar tota l'activitat institucions. En paral·lel, convocarà un ple extraordinari en les properes 72 hores per sotmetre a votació una moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem. El Consell demana la llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques i exigeix l'amnistia com a reconeixement de l'absència de cap delicte vinculat a la celebració del referèndum de l'1 d'octubre i a qualsevol altra acció política durant els dies previs i posteriors a aquesta data.

Dret a l'autodeterminació i defensa del diàleg


La institució mostra el seu compromís amb el dret a l'autodeterminació, un dret polític fonamental recollit en els tractats internacionals de la Carta de les Nacions Unides i el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, signats també per l'Estat espanyol, i el reivindica com la via per resoldre un conflicte que és polític i fer-ho a través del diàleg, la democràcia i el pacifisme. El Consell Comarcal reitera el caràcter pacífic i no violen del moviment independentista.

Suport a les mobilitzacions


Finalment, el Consell Comarcal se suma a les mobilitzacions ciutadanes convocades des de primera hora a arreu del país i també a l'estranger i fa una crida a totes les persones a participar en les lluites compartides i pacífiques a favor dels drets i les llibertats. La institució es compromet a continuar treballant per garantir els drets i les llibertats de tota la ciutadania, defensar el diàleg, els principis democràtics i la pluralitat política, així com el respecte a la separació de poders, imprescindible en qualsevol estat de dret. 

Finalment, el Consell Comarcal ha convocat un ple extraordinari amb la sentència al procés com a únic punt aquest dimarts a les 6 de la tarda.

 

Participació