David Casellas: «La sentència trenca molts dels esquemes que hem defensat sempre des de l'advocacia»

El principal advocat defensor dels agredits durant l'1-O al Bages valora que la sentència "deixa en paper mullat tota la instrucció de Llarena"

L'advocat David Casellas en una imatge d'arxiu
L'advocat David Casellas en una imatge d'arxiu | ACN
14 d'octubre del 2019
Actualitzat el 15 d'octubre a les 0:21h
Funcionaris i treballadors, advocats i procuradors es concentraran aquest dilluns, 14 d'octubre, a les dotze del migdia, a les portes del jutjat de Manresa en contra de la sentència contra els presos polítics que s'ha fet pública aquest matí.

David Casellas, el principal advocat dels bagencs que van ser agredits per la Guàrdia Civil durant el referèndum de l'1-O, s'ha mostrat "consternat" per la gravetat de les penes imposades, "per sobre de la petició de l'advocacia de l'Estat". "Mantenir el relat de la rebel·lió ha servit per tenir els presos en presó preventiva i impedir-los accedir als seus escons, vulnerant els drets fonamentals de la ciutadania", ha manifestat tot afegint que la sentència de sedició "deixa en paper mullat la instrucció del jutge Llarena".

En aquest sentit, assenyala, no es pot deixar de banda l'actitud ferma però pacífica de la societat catalana davant d'aquesta "delicada situació"; actuar diferent a com fins ara, "no arreglarà res". Casellas, que defineix la jornada d'avui com "un dia molt trist", lamenta que "s'han trencat molts esquemes a l'advocacia"; una advocacia, diu, "que ha lluitat contra els temps més foscs de la dictadura i també ho farà contra això". "Ens deixa consternats, però molt decidits a continuar defensant els drets fonamentals", ha sentenciat.