Mor l'històric periodista manresà Joan Antoni «Xano» Lozano als 61 anys

Va ser tot un referent del periodisme esportiu i la veu dels partits del Bàsquet Manresa durant més de tres dècades

Joan Antoni Lozano, durant la retransmissió d'un partit
Joan Antoni Lozano, durant la retransmissió d'un partit | Jordi Biel
Xavier Sucarrats / Pere Fontanals
12 d'octubre del 2019
Actualitzat a la 13:54h
El periodista manresà Joan Antoni Lozano ha mort aquest dissabte a l'edat de 61 anys després de lluitar durant temps contra una llarga malaltia. Xano, com així era conegut, era tot un referent del periodisme manresà i va destacar per les seves retransmissions en directe dels partits del Bàsquet Manresa durant 32 temporades, coincidint, també, amb les etapes més esplendoroses del club del Bages, amb Lligues Catalanes, Copa i Lliga Espanyola.
 

Lozano amb Luís Casimiro Foto: Jordi Biel


En total va retransmetre en directe gairebé 1.000 partits del club manresà.  A banda va conduir molts altres espais i programes esportius de Ràdio Manresa i Canal Taronja, i també va fer altres retransmissions a encàrrec de la SER, la cadena a la que està vinculada Ràdio Manresa. També va ser corresponsal a Manresa dels principals diaris esportius tant de Barcelona com de Madrid. 
 

Joan Antoni Lozano, a la dreta, durant la rettransmissió d'un partit. Foto: Jordi Biel


Lozano va ser recentment premiat per la Fundació del Bàsquet Català en la categoria de ràdio de periodisme esportiu per la seva trajectòria, principalment vinculada a Ràdio Manresa i Canal Taronja, on va treballar-hi 34 anys, i també per altres encàrrecs de la cadena SER vinculats al bàsquet. El guardó serà entregat a títol pòstum. 
 

Xano saluda Jaume Ponsarnau Foto: Jordi Biel


La Fundació del Bàsquet Català també ha premiat en edicions anteriors periodistes esportius manresans com Xavier Prunés, del Regió7, i Ernest Macià, de Catalunya Ràdio. La gala de lliurament del premi es portarà a terme durant el mes de setembre.

El funeral per Joan Antoni Lozano tindrà lloc aquest diumenge a 2/4 de 12 del matí a la capella del cementiri de Terrassa.
Arxivat a