Almoina

El Monestir de Montserrat tindrà un caixer per donar almoines amb la targeta

Al tenir integrat Bizum, el sistema permet enviar diners des de qualsevol lloc

per Redacció, 10 d'octubre de 2019 a les 15:13 |
Jaume Masana i el Pare Bernat Juliol presentant el caixonet | Caixabank
CaixaBank ha posat en marxa al Monestir de Santa Maria de Montserrat un servei de "caixonet d'almoina digital" per realitzar donatius amb qualsevol mitjà de pagament digital, sigui un telèfon, una targeta contactless o fins i tot un rellotge smartwatch o qualsevol altre model de wearable compatible amb el pagament mòbil. 

Es tracta d'un model especial de TPV contactless adaptat a les necessitats de la institució. Accepta donatius de la quantitat que desitgi l'usuari fins a un màxim de 20 euros, independentment de l'entitat de la qual sigui client i del tipus de targeta que tingui. 


A més, el "caixonet d'almoina digital" de CaixaBank també permet efectuar donatius sense estar físicament a l'església o institució religiosa. L'usuari pot trobar-se a casa o en qualsevol altre lloc i enviar igualment la seva aportació a la parròquia a través del seu mòbil de forma senzilla, en pocs passos i sense introduir números de compte. 

Concretament, per utilitzar el servei, l'usuari només ha d'accedir al servei Bizum (properament disponible), a través de l'aplicació mòbil del seu banc, i introduir un codi i l'import del donatiu. L'operació es fa a l'instant, de forma totalment segura, i els diners arriba al seu destí en menys de cinc segons. 

Per a Jaume Masana, director territorial de CaixaBank a Catalunya, "Catalunya és el territori d'Espanya que ha posat en funcionament, d'inici, un major nombre de "caixonets d'almoina digitals", la qual cosa creiem que suposa tota una demostració de com l'arribada de les noves formes de pagament ja són habituals en el nostre dia a dia. A CaixaBank volem ajudar a les institucions religioses en el fet que avancin en la implantació de les noves tecnologies i puguin oferir més i millors serveis".

Masana ha acompanyat al Pare Bernat Juliol del Monestir de Santa Maria de Montserrat, a conèixer el funcionament del nou “caixonet d'almoina digital” de l'Abadia de Montserrat.


Doble desenvolupament tecnològic

El desenvolupament tecnològic realitzat per CaixaBank està pensat perquè la institució religiosa pugui triar el format que millor s'adapta a les seves necessitats.

D'una banda, poden instal·lar la possibilitat de rebre només els donatius mòbils. En aquest cas, es tracta d'un "caixonet d'almoina digital" que recull les aportacions que els usuaris envien a través dels seus dispositius, a qualsevol hora i en qualsevol lloc.

D'altra banda, les institucions poden disposar físicament a l'església d'un "caixonet d'almoina digital" amb TPV contactless, la qual cosa els permet recollir "in situ" aportacions realitzades amb targeta, mòbil o qualsevol altre mitjà de pagament digital. 

També existeix la possibilitat de combinar totes dues opcions per poder oferir el "caixonet d'almoina digital" tant dins com fora del lloc de culte.

CaixaBank espera portar aquest servei a més d'un centenar d'institucions de tota Espanya al llarg del 2019. Per a contractar-ho, les institucions han de dirigir-se al seu centre de referència de CaixaBank.

 

Participació