La CGT demana a l'Ajuntament més inversió en la maquinària del servei de neteja

I es posa a disposició de les associacions de veïns per explicar les mancances en el servei

El personal del servei de neteja demana més inversió
El personal del servei de neteja demana més inversió | AjM
Redacció
10 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 9:03h
La secció sindical de CGT al servei de sanejament que porta FCC Manresa han emès un comunicat on expliquen que, "tenint en compte el bons números que assegura tenir l'Ajuntament de Manresa", creuen que es viable i "totalment urgent" la recuperació dels serveis retallats ara fa 8 anys... "serveis com la brigada de desbrossament que va ser substituïda per una "rascleta de pintor", que van repartir als/les escombraires per tallar herbes, feina extra i eina del tot inútil que impedeix als escombraires acabar torns". 

També demanen el restabliment "del servei diürn de recollida de mobles i trastos vells". Ara per ara, expliquen, només hi hàn dos operaris per recollir els mobles i trastos vells de més de 75.000 persones.

La CGT també demana el restabliment dels dos camions cubes de neteja, "servei totalment imprescindible per mantenir la salubritat dels carrers". Asseguren que en aquests períodes llargs de sequera "l'aigua de la neteja s'emporta la brutícia per les clavegueres fins la depuradora".

També demanen la renovació de maquinària "totalment obsoleta i perillosa que surt al carrer només per fer paperot" i la reestructuració del servei de dia de escombradora (sense peó amb escombra) per servei mixt de màquina i peó per tal de fer efectiu de veritat el servei.

La CGT aprofita per denunciar l'incompliment sistemàtic dels serveis de reforç de maquinaria per als escombraires. "Això provoca que aquests últims pateixin una greu sobre-càrrega de feina, fet que també provoca un alt índex de baixes superant la mitja estatal". 

Així mateix, la secció sindical de la CGT a FCC es poden a disposició de les Associacions de Veïns per si volen ser informats directament i de forma més detallada la problemàtica que afecta a tots els barris de la ciutat.