L’Era programa un curs sobre el cultiu ecològic d'olivera, ametller i vinya

Entre el 22 d'octubre i primers de novembre

Una olivera monumental, a Ulldecona
Una olivera monumental, a Ulldecona | ACN
Redacció
09 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 19:01h
L'associació l'Era, Espai de Recursos Agroecològics, ha programat un curs per aprendre els aspectes pràctics del cultiu ecològic d'olivera, ametller i vinya, des de la plantació, l'elecció de les varietats, les estratègies de fertilització, de control d'adventícies i també pautes preventives i curatives per afrontar la sanitat. L'objectiu és donar les directrius bàsiques i els secrets del cultiu, especialment en secà, tant a petita escala, com en l'àmbit professional.

El curs, que serà en horari de tarda, es podrà fer sencer o per sessions. La primera classe es farà el dimarts 22 d'octubre i es dedicarà a l'olivera i l'ametller. A la segona sessió, el dia 29, s'abordarà el cultiu de la vinya i, finalment, el curs es tancarà la setmana següent amb una sessió pràctica de collita d'olives amb borrasses i vares a una finca ecològica.

Les dues primeres sessions seran a Manresa i la darrera a Sant Jaume Sesoliveres. Tot el curs anirà a càrrec de Tomàs Llop, pagès ecològic i formador en producció eco.

El preu de la formació és de 85 euros. Les inscripcions es poden gestionar a associaciolera.org o bé al telèfon 672 337 305.