Manresa 2022

L'Opera Romana Pellegrinaggi visita la ciutat per conèixer el Camí Ignasià i Manresa 2022

És una estructura del Vicariat de Roma que promou les peregrinacions catòliques a nivell mundial

per Redacció, 9 d'octubre de 2019 a les 16:16 |
Opera Romana Pellegrinaggi | AjM
Aquest cap de setmana Manresa ha rebut la visita de Mons. Remo Chiavarini, director de l'Opera Romana Pellegrinaggi, i de P. Salvino Lombardi, director del centre pastoral del mateix organisme. L'Opera Romana Pellegrinaggi és una estructura del Vicariat de Roma que promou les peregrinacions catòliques a nivell mundial i ha mostrat el seu interès pel Camí ignasià i per la ciutat on finalitza aquesta ruta amb la petjada encara present d'Ignasi de Loiola.

Els dos religiosos italians han fet estada a la Cova de Sant Ignasi i han visitat espais turístics essencials de la Manresa ignasiana de la mà d'una guia de la Fundació de Turisme i Fires de Manresa que, en llengua italiana, els ha ajudat a recórrer la ciutat i conèixer els principals atractius patrimonials i les línies estratègiques del projecte de ciutat Manresa 2022.


La visita del periodista van arrencar a primera hora de la tarda de dissabte a la Casa d'Exercicis per anar cap a la Seu, el Carrer del Balç, Sant Ignasi Malalt i l'Espai Manresa 1522, la ciutat d'Ignasi. Al Carrer del Balç van poder, també, degustar productes gastronòmics del Pelegrí i van rebre la benvinguda a la ciutat del regidor de Turisme i Projecció de Ciutat de l'Ajuntament de Manresa, Joan Calmet.

Aquesta visita se suma a la sèrie de visites programades dins l'acció d'internacionalització de Manresa 2022. Entre 2018 i 2019, s'ha rebut la visita de diversos periodistes italians i francesos per donar a conèixer, a través dels seus cercles i les seves publicacions (L'Osservatore Romano, Il corriere della serà, Avvenire, La Croix, etc.) els recursos turístics i la petjada ignasiana de Manresa. Durant les properes setmanes, hi ha previstes noves visites de periodistes italians i espanyols de l'òrbita catòlica.

 

Participació