El Consell Comarcal aprova una moció de suport a les consultes

ACN/Maria Alba Riu
24 de novembre del 2009
El Consell Comarcal del Bages ha aprovat, en el Ple d'aquest dilluns al vespre, una moció per donar suport a les consultes populars amb els vots a favor de CiU i ERC que han presentat la proposta conjuntament. El PSC i el PP hi han votat en contra mentre que ICV- EUiA s'ha abstingut. El president de l'ens comarcal, Josep Candàliga (ERC), ha explicat que la moció manifesta el reconeixement a les iniciatives sorgides de les entitats cíviques de la comarca que vulguin celebrar consultes populars per la independència. A més, el text també deixa clar que el Consell es manté "al marge" de l'organització de les consultes, tal com ha destacat el president del Consell Comarcal del Bages.

En el primer punt de la moció el Consell Comarcal expressa el seu suport i felicita la iniciativa d'Arenys de Munt (Maresme) per la seva "demostració de civisme", ha explicat el president del Consell Comarcal del Bages. El segon punt dóna suport a les iniciatives sorgides des de les entitats de la comarca que vulguin celebrar consultes.

El president de l'ens comarcal ha explicat que inicialment va ser CiU qui va presentar la moció i que després ERC també s'hi ha acollit després de fer "algunes modificacions de conceptes jurídics i legals".

Candàliga ha explicat que ara era el moment d'aprovar la moció tenint en compte que hi ha municipis del Bages que ja celebraran la consulta el 13 de desembre.