L'Ajuntament de Manresa suspèn l'homologació a Monserveis, acusada de frau a la Seguerat Social

L'empresa de serveis participava al programa municipal Xec Servei

Enganxada de cartells i pintades a Monserveis Berga durant la manifestació feminista del passat mes de març.
Enganxada de cartells i pintades a Monserveis Berga durant la manifestació feminista del passat mes de març. | Pilar Màrquez
Redacció
09 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 11:38h
L'Ajuntament de Manresa ha suspès cautelarment l'homologació de l'empresa Solubages SL per prestar el servei d'atenció a domicili Xec Servei, després que Inspecció de Treball denunciés a la fiscalia que aquesta empresa tenia 52 treballadores sense estar donades d'alta a la Seguretat Social. Monserveis era una de les quatre empreses amb les quals l'Ajuntament té un conveni per al Xec Servei, un programa a través del qual el consistori ofereix descomptes directes a persones usuàries de serveis d'atenció domiciliària. L'Ajuntament ja ha informat les persones usuàries que retirava l'homogogació a Monserveis i que podien requerir els serveis de les altres tres empreses homologades. Ara, l'Ajuntament estudia la possibilitat de sancionar l'empresa per haver participat al programa sense complir els requisits necessaris.

L'Ajuntament de Manresa té signats quatre convenis amb empreses per a la prestació de serveis de proximitat a través del programa Xec Servei. Una d'aquestes empreses és Solubages SL, que opera amb el nom comercial de Monserveis. Inspecció de Treball de la Generalitat ha denunciat aquesta empresa a la fiscalia per tenir 52 persones sense estar donades d'alta a la Seguretat Social. Per aquest motiu, l'Ajuntament ha decidit suspendre cautelarment l'homologació d'aquesta empresa per prestar serveis del programa Xec Servei de manera automàtica, i li atorga un termini de deu dies d'audiència per presentar al•legacions. Posteriorment, si s'escau, procedirà a la rescissió definitiva del conveni.

A més, s'estudiarà la possibilitat d'imposar una sanció a l'empresa per haver participat al programa incomplint els requisits establerts per participar-hi.