L'Ajuntament de Sant Fruitós aprova finalment el cartipàs amb les abstencions de l'oposició

Durant la votació es va assolir majoria simple, amb només els vots favorables de l'equip de govern

Ple de l'Ajuntament de Sant Fruitós d'aquest dimarts
Ple de l'Ajuntament de Sant Fruitós d'aquest dimarts | Laura Coletas
09 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 12:53h
Després de més de cent dies, l'Ajuntament de Sant Fruitós ja té cartipàs municipal. Es va aprovar durant el ple extraordinari celebrat aquest dimarts al vespre. El vist-i-plau arriba després de dos intents fallits i la suspensió de l'última sessió.  
  
Els regidors van donar compte de l'acord signat la setmana passada entre l'equip de govern i la formació republicana. Aquest punt no es va portar a votació, sinó que només es va donar compte de l'acord. Recordem que ERC va fer arribar a Gent fent Poble un darrer document que va ser acceptat per l'equip de govern i al que emplaçaven a la resta de formacions a sumar-s'hi. PSC i Junts per Sant Fruitós van manifestar, durant la sessió extraordinària d'ahir al vespre, la seva voluntat d'adherir-s'hi.  
  
Íngrid Bonells, regidora de l'equip de govern, va afirmar que aquest acord incorpora les principals peticions que es van fer des d'ERC i que també inclou una sèrie de punts que ells reclamaven. "Estem fent un pas que és necessari i molt important pel nostre municipi" va afegir durant la seva intervenció.  
  
El regidor d'ERC  David Uró va explicar que, des de l'inici de la legislatura, han estat disposats a negociar i que si l'acord es feia extensiu a la resta de forces "molt millor". Uró va afegir que era necessari desencallar el cartipàs però no "a qualsevol preu" i que pensa que és un bon acord perquè "permet el consens d'uns punts que ajudaran a fer les coses millor, un cartipàs per tot i per tots".  
  
El tercer i últim punt de l'ordre del dia era aprovar les mesures organitzatives competència del Ple que integren el cartipàs municipal del mandat 2019-2023. Durant la votació es va assolir majoria simple, amb només els vots favorables de l'equip de govern. PSC, ERC i Junts per Sant Fruitós, grups a l'oposició, s'hi van abstenir. D'aquesta manera, es van aprovar onze dels dotze punts que conformen el document i no es va donar llum verda a les delegacions de ple.  

I pel que fa el PSC la seva regidora Cristina Múrcia va justificar la seva abstenció defensant que, des del primer moment, han estat partidaris de la congelació dels sous i va afegir que el cartipàs que s'aprova "no la contempla".  

Seguint amb la mateixa línia, el regidor de Junts per Sant Fruitós, Vicenç Llorens, va fer una reflexió sobre tot allò que els ha portat a aquesta situació i va retreure a l'equip de govern que els 116 dies que porten sense cartipàs possiblement han estat també pel tema de la congelació dels sous.  

Una hora després, ERC va fer arribar un comunicat en el què manifestava que han prioritzat "desencallar la situació cercant un acord que facilités la transparència informativa de la gestió municipal".  

Segons la formació republicana, l'equip de govern va demanar-los que s'abstinguessin en la votació del cartipàs, i per aquest motiu, "va negociar un document d'acords, a canvi d'abstenir-se al ple del cartipàs" i així poder desencallar la situació. Els regidors afegien que el document "amplia les possibilitats de participació i control dels grups exigint més transparència i consens de tots els grups polítics en la gestió municipal". Finalment, els republicans van defensar que, el cartipàs, per a ells "no suposa un punt d'inflexió sinó una oportunitat per a Gent fent Poble de redreçar la manera com gestiona el municipi".