Salva Racero presenta «Immortals», el primer disc en solitari i el salt «més alt» de la seva carrera

Després de deu anys al capdavant de Lax'n'Busto el cantant de Manresa estrena projecte personal

Salva Racero estrena la seva carrera en solitari
Salva Racero estrena la seva carrera en solitari | Arxiu personal
Redacció
05 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 10:28h
Salva Racero ha publicat aquest divendres 'Immortals', el primer disc en solitari de la seva trajectòria, que presenta en públic aquest dissabte a la sala Apolo2 de Barcelona. Després de deu anys al capdavant de Lax'n'Busto, el cantant ha decidit fer el salt "més alt, més vertiginós" de la seva carrera, segons ha confessat en declaracions a l'ACN. Un salt, però, per al qual s'ha estat preparant tota la vida, tenint en compte que amb 14 anys ja tirava endavant propostes personals amb grups amateurs de Manresa. "Porto molts anys treballant per diferents productores, diferents projectes, i sembla que torno al capicua", ha explicat en conversa telefònica des de la masia on resideix a la capital del Bages.

"Després de saltar a la mar amb els pirates de Dagoll Dagom a 'Mar i cel' i els deu anys de Lax'n'Busto i tot el que porto de carrera jo diria que aquest és el salt més alt que faig, més vertiginós, sí, sens dubte", explicava entre il·lusionat i inquiet. Però Racero entoma el salt amb "esperança, sinceritat, energia i transparència", atributs amb què qualifica també el seu disc, que no dubta a considerar "rodó".

Admet que atribuir-li aquest adjectiu pot sonar "pretensiós", però explica que és una conclusió que extreu després d'una etapa llarga de creació –fa més de dos anys que prepara les cançons en un procés que, divertit, admet que ha sofert de prop la seva família- i un cop l'ha tingut a les mans "amb tot l'ordre de les cançons, amb aquella caràtula i aquell nom" que expressen "clarament" una intenció del "llegat de l'ànima, de tu mateix" i, "sobretot", amb la producció "treballada amb el Xasqui Ten, soci del projecte". Per això, tot i entendre que, efectivament, pot sonar "molt pretensiós", considera que "si és veritat, la gent t'ho compra".

A banda, Racero afegia que al disc també hi ha "una esperança que realment reïxi aquesta carrera que tant m'ha costat i tant he treballat". I subratlla que a Catalunya "hi ha molt talent", i que ell intentarà entrar a formar part d'aquesta constel·lació amb el seu registre vocal i la seva experiència.

Tot plegat començarà a caminar davant del públic aquest dissabte a la sala Apolo2 de Barcelona. L'autèntic "dia zero" de tot el projecte, que servirà per posar en solfa tot el muntatge amb la resta de músics, amb els tècnics de so o amb l'escenografia, i perquè 'Immortals' comenci a caminar pels escenaris.

El disc ha estat enregistrat i mesclat per Xasqui Ten a Ten Productions i masteritzat per Juanjo Muñoz a Catmastering.