Èxit en la inauguració de l'exposició de les Caputxines

Un centenar de persones es van apropar a l'estrena de "De mar i muntanya, el paisatge català" en memòria de Ramon Payàs

Inauguració de l'exposició a les Caputxines
Inauguració de l'exposició a les Caputxines | P379
Redacció
05 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 9:43h
Dijous va inaugurar-se amb gran èxit l'exposició De mar i muntanya, el paisatge català al convent de les Caputxines de Manresa, una mostra dedicada a homenatjar la figura de l'activista manresà Ramon Payàs Capell. 

Un centenar de persones van apropar-se al convent de les Caputxines per assistir a la inauguració de la segona exposició que es realitza en aquest espai manresà, una mostra ubicada a les dependències que havien ocupat les oficines de la Fundació Sociosanitària de Manresa abans de que en fos expulsada pel bisbe de Vic. Precisament, degut a aquest fet, des del convent manresà en va iniciar una campanya reivindicativa ciutadana liderada per la Plataforma 379, de la qual Ramon Payàs en fou la principal ànima. Una campanya de suport a la comunitat de les caputxines que va endegar un seguit d'activitats culturals, com ara concerts, xerrades, recitals o danses en el si del convent. Una de les darreres iniciatives promogudes per Ramon Payàs fou la celebració d'una exposició d'artistes històrics manresans el passat mes de juny, amb la col·laboració dels estudiants d'Història de l'Art de l'Institut Cal Gravat. 

Traspassat el passat mes de juny, la comunitat de les caputxines i els col·laboradors compromesos amb la causa del convent manresà van voler retre un homenatge a Ramon Payàs amb la inauguració d'aquesta mostra. L'abadessa del convent, la germana Pilar Lumbreras, va obrir l'acte inaugural amb una emotiva intervenció on va manifestar el profund reconeixement i agraïment de la comunitat caputxina a la persona de Ramon Payàs per la seva abnegada tasca en pro del convent i l'activitat cultural que hi va promoure. Acte segui, Marta Payàs, visiblement emocionada, va fer cinc cèntims del contingut de l'exposició, posant-ne en valor la vàlua artística de les obres exhibides així com la seva catalanitat. 

Després d'aquestes intervencions realitzades a l'església del convent manresà, el públic es va traslladar a les quatre sales on hi havien exposades les obres que van quedar força atapeïdes durant gairebé una hora. Els comentaris d'admiració davant la gran majoria de llenços van ser molt freqüents i més d'un visitant es va interessar per a l'adquisició d'algunes obres. La mostra podrà visitar-se fins el primer cap de setmana de novembre, en horaris de matí, dissabtes i diumenges (10 a 13h), i de tarda, divendres i dissabtes (18 a 20h).