La nova falta d'acord torna a ajornar el ple de Sant Fruitós d'aprovació del cartipàs

L'oposició acusa l'alcalde de modificar l'hora del ple per aconseguir majoria

Ple de l'Ajuntament de Sant Fruitós
Ple de l'Ajuntament de Sant Fruitós | Laura Coletas
02 d'octubre del 2019
Actualitzat el 03 d'octubre a les 9:50h
L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha suspès aquest dijous el ple extraordinari. La sessió plenària només tenia un únic punt a l'ordre del dia: aprovar el cartipàs. Els set regidors de l'oposició presents d'ERC, PSC i Junts per Sant Fruitós, no han ratificat la urgència del ple, havent mostrat ja prèviament la seva voluntat d'ajornar-lo. 

Joan Carles Batanés ha iniciat la seva intervenció amb el convenciment de què no aprovarien el cartipàs, tenint en compte la junta de portaveus d'aquest migdia. 

La regidora d'ERC, Àdria Mazcuñan, ha afirmat que és la segona vegada que un ple se'ls modifica d'horari sense que els regidors en tinguin coneixement fins a última hora. Mazcuñan també ha criticat que, sabent que el contingut del ple no s'aprovaria, troben "inadmissible" ratificar la seva urgència. La formació republicana ha demanat la seva suspensió i el seu aplaçament. Com a resposta a ERC, Batanés ha manifestat la seva voluntat d'aprovar el cartipàs i de convocar un altre sessió per a més endavant. 

D'altra banda, la regidora del PSC Cristina Múrcia ha fet saber que la formació havia demanat l'anul·lació de la sessió. Ahir mateix es va mantenir una reunió al vespre amb Gent Fent Poble en la qual es va posar sobre la taula la voluntat "de poder realitzar un document annex, de cartipàs, que aglutinés les diferents sensibilitats". 

En la darrera intervenció, Batanés ha afirmat que "la situació és greu i complicada i que és l'únic municipi dels 949 que hi ha a Catalunya que, després de quatre mesos de crear-se la legislatura, no té un cartipàs". Així mateix, ha fet saber l'existència d'un document d'acord amb ERC, que la formació republicana hauria fet arribar a l'equip de govern aquest passat cap de setmana. Finalment, l'alcalde ha mostrat el seu desig de poder-lo signar i que es pugui aprovar en breu el cartipàs.