S'enfronta a 4 anys i mig de presó per sostreure 56.150 euros del compte d'una dona gran amb demència

L'acusada es va guanyar la confiança de la víctima, veïna seva, fins que va poder accedir al seu compte bancari

Hospital de Sant Andreu on va residir la víctima els seus últims anys
Hospital de Sant Andreu on va residir la víctima els seus últims anys | FSSM
Redacció
02 d'octubre del 2019
Actualitzat el 03 d'octubre a les 10:12h
Una manresana s'enfronta a 4 anys i mig de presó en el judici que començarà el proper 10 d'octubre a l'Audiència Provincial de Barcelona per un presumpte delicte continuat d'apropiació indeguda.

Segons l'escrit de fiscalia, l'acusada es va anar guanyant la confiança d'una dona gran, discapacitada física i mental, veïna seva, fins que, després que aquesta ingressés a la unitat de psicogeriatria de l'hospital de Sant Andreu el novembre de 2012, va aconseguir que li donés accés a la seva llibreta d'estalvi amb l'excusa de cuidar-se d'ella. A partir d'aquell moment, entre juliol de 2013 i juny de 2015, l'acusada va anar disposant de diners del compte de forma regular fins arribar a treure 56.150 euros de la llibreta.

Entremig, degut a la seva demència, la víctima va ser declarada incapacitada judicialment el 4 de juny de 2014, nombrant-li tutor la Fundació Privada Tutelar Santa Maria de Comabella, vinculada a Ampans. L'entitat, a l'hora de confeccionar l'inventari dels bens de la víctima, va tenir coneixement d'aquestes disposicions irregulars de l'acusada.

La víctima de l'apropiació va morir el 31 de gener de 2016, i el seu únic fill també havia estat declarat incapaç prèviament l'any 1997 tenint com a tutor, també, la fundació Privada Tutelar Santa Maria de Comabella.

Per tot plegat, la fiscalia acusa a la manresana d'un delicte continuat d'apropiació indeguda i li demana 4 anys i mig de presó i el retorn dels 56.150 euros al fill de la víctima a través del seu tutor legal.