El termini de presentació de treballs als Premis Lacetània de les Arts i la Cultura acaba el 18 d'octubre

Enguany s'han incorporat nous guardons convocats per entitats representatives de l'art i la cultura

Foto de família d'uns quants dels membres de cada entitat que participa en els Premis Lacetània 2019
Foto de família d'uns quants dels membres de cada entitat que participa en els Premis Lacetània 2019 | JOP
Redacció
02 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 10:13h
L'Ajuntament de Manresa conjuntament amb Òmnium Bages-Moianès, el Centre d'Estudis del Bages, Cercle Artístic, Associació Cultural el Galliner, la Família Esteve, La Crica i Regió 7 han convocat els Premis Lacetània de les Arts i la Cultura 2019.

El dia 18 d'octubre de 2019 (inclòs) acaba el termini per a la presentació de treballs als premis citats.

Els Premis Lacetània, que en questa edició han passat a denominar-se Premis Lacetània de les Arts i la Cultura, inclouen el Premi Pare Ignasi Puig i Simon, el Premi Revista Dovella, el Premi Bages, el Premi Regió7, el Premi Antoni Esteve, el Premi La Crica, el Premi Empremta, el Premi Associació Cultural el Galliner i el Premi Cercle Artístic de Manresa.

Les bases detallades es poden obtenir a les seus de les entitats organitzadores i per internet.

Premis Lacetània de les Arts i la Cultura 2019

Premi Pare Ignasi Puig i Simon: sobre algun aspecte relacionat amb la Manresa ignasiana. Convocat i dotat amb 1.500 euros (impostos inclosos) per l'Ajuntament de Manresa en memòria del sacerdot de la companyia de Jesús, Pare Ignasi Puig i Simon, professor, investigador i savi divulgador dels coneixements científics, i autor de diverses publicacions sobre Sant Ignasi de Loiola a Manresa.

Premi revista Dovella - Treball de Recerca per a Joves: abasta treballs de recerca sobre qualsevol aspecte de la Catalunya central, realitzats per estudiants de Batxillerat o Cicles Formatius durant el curs 2018-2019 que estudiï qualsevol aspecte de la Catalunya Central. Convocat i dotat amb 300 euros (impostos inclosos) per als autors i una subscripció per dos anys a la revista Dovella per al professor tutor. Convocat pel Centre d'Estudis del Bages.

Premi Bages de Narrativa Jove: adreçat a joves escriptors entre 16 i 20 anys. Dotat amb 500 euros i la publicació al diari Regió7, el primer premi, i amb 200 euros, el treball finalista. Convocat i dotat per Òmnium Bages-Moianès, amb la col·laboració de Regió7.

Premi Regió7 de Comunicació: per a iniciatives informatives emeses en qualsevol mitjà de comunicació social, sobre temes de les comarques de l'Anoia, el Bages, el Berguedà, el Moianès, el Solsonès, la Cerdanya, l'Alt Urgell i el Baix Llobregat Nord. Convocat pel diari Regió7 i dotat amb 200 euros (impostos inclosos) i una subscripció digital a Regió7. 

Premi Antoni Esteve: per a estudis sobre la Catalunya Central a un treball de recerca o de divulgació en qualsevol camp emmarcat en la Catalunya Central. Dotat amb 1.500 euros (impostos inclosos) per la família Esteve. Convocat pel Centre d'Estudis del Bages i Òmnium Cultural Bages-Moianès. 

Premi La Crica: La Crica reconeix i atorga tres premis en el món del circ a persones, companyies o artistes nascuts o residents a Catalunya en tres categories: Invisibles del Circ, Visibles del Circ i Talent i Ressò del Circ.

Premi Empremta: en reconeixement a una iniciativa de país personal o col·lectiva que hagi destacat en els darrers temps, des de les comarques del Bages i el Moianès, en el desenvolupament cultural, artístic o social del país. Convocat per Òmnium Bages-Moianès.

Premi Associació Cultural el Galliner: a una obra de teatre inèdita que no hagi estat publicada ni representada públicament. Convocat per l'Associació Cultural el Galliner de Manresa. El premi consistirà en la posada en escena/dramatització de l'obra, coordinada per l'Associació Cultural El Galliner i Manresana d'Equipaments Escènics (El Kursaal).

Premi Cercle Artístic de Manresa: convocat pel Cercle Artístic de Manresa per distingir un o una ceramista de la Catalunya Central, de qui es valorarà l'obra i la projecció al llarg del temps amb una exposició l'any següent a l'Espai 7, de Manresa, i, si ho desitja, altres exposicions a l'Espai d'Art del Cercle i a l'Espai Òmnium.