«Rastres_Argelers», de la manresana Aina Huguet, exhaureix les entrades per la seva funció al Kursaal

L'obra, que s'interpretarà dijous, fa memòria del camí dels refugiats de la Guerra Civil que van anar a parar a camps de refugiats francesos

Imatge promocional de «Rastres_Argelers»
Imatge promocional de «Rastres_Argelers» | Promocional
Redacció
01 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 14:41h
Amb les entrades ja exhaurides, la Sala Petita del Kursaal acollirà aquest dijous, 3 d'octubre, a les 20 h l'obra Rastres_Argelers escrita, dirigida i interpretada per la manresana Aina Huguet. Estrenada el novembre passat al Teatre Maldà de Barcelona, Rastres_Argelers és un viatge en la memòria. La memòria dels refugiats de la Guerra Civil que en el camí de l'exili van ser tancats als camps de concentració francesos, uns camps on hi va regnar una barbàrie extrema de la qual l'Estat francès i el govern franquista van ser còmplices absoluts.

Barcelona 2001. Una trucada. Dues germanes. Uns papers vells. I les últimes paraules de l'àvia, amb un nom que neix de molt endins i ressona en el silenci: "Argelers". Per què, Argelers? Això és el que es pregunten la Clara i la Joana la nit abans del funeral de la seva àvia. I ho descobriran a través de la lectura d'un diari personal que fins ara havia estat desat en una capsa vella, a dins d'un calaix del pis… i de la memòria. Avui dia, la platja d'Argelers és una meca turística del sud de França. Fa gairebé vuitanta anys –només vuitanta!– els refugiats i les refugiades orinaven, defecaven, parien i morien a la mateixa sorra.

Col·loqui postfunció i escultura al pati

Un cop acabada la funció es farà un col·loqui amb les actrius (Aina Huguet i Bàrbara Roig) a la mateixa sala petita. A més a més, al pati del Kursaal hi haurà exposada una reproducció del Guernika de Picasso  feta, sota la direcció de l'artista Txema Rico, per alumnes de 4t. d'ESO de centres d'ensenyament de la ciutat dins del projecte Un gest per la pau amb motiu de la commemoració dels 80 anys de la Guerra Civil a Manresa.

El Kursaal ofereix també dues funcions matinals de l'espectacle adreçades a alumnes d'ESO que també estan exhaurides.