Caprabo i Ampans obren un segon supermercat gestionat per persones amb discapacitat

El nou supermercat s'obrirà al carrer Pompeu Fabra de Manresa

Caprabo que gestiona Ampans des de 2017
Caprabo que gestiona Ampans des de 2017 | Carmen Vila
Redacció
01 d'octubre del 2019
Actualitzat a la 13:37h
Ampans i Caprabo han signat un acord per l'obertura del segon supermercat de Catalunya que donarà ocupació a persones amb discapacitat i amb especials dificultats. Es tracta del supermercat que hi ha al carrer Pompeu Fabra de Manresa, que ara gestionarà la fundació Ampans, entitat que treballa per a la inclusió sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual i en situació de vulnerabilitat. És la segona franquícia que Ampans posa en marxa per donar feina a persones amb discapacitat.

El projecte socialment innovador impulsat per Caprabo i Ampans ha permès obrir noves oportunitats per a la inclusió sociolaboral de persones amb discapacitat i en situació de vulnerabilitat. El fet de treballar de cara al públic i en un entorn comunitari fa visible les capacitats per sobre de les dificultats i és una porta oberta perquè persones en situació de vulnerabilitat que han quedat excloses del món laboral, tinguin noves oportunitats.

El supermercat Caprabo del carrer Pompeu Fabra de Manresa va tancar les portes a primers de setembre per fer una remodelació d'espais i entrarà de nou en funcionament abans d'acabar l'any. Es tracta d'un format de supermercat que, a ple rendiment, donarà ocupació a 15 persones. Amb una gran varietat per metre quadrat, el local disposa d'una superfície comercial de 300 m2 i oferirà més de 4.500 productes de marques de fabricants líders, marques pròpies i productors de proximitat, al costat d'una àmplia oferta d'aliments frescos, especialment fruites i verdures. A l'entrada de la botiga hi haurà instal·lat un corner amb productes d'elaboració d'Ampans, especialment els vins Urpina i els formatges Muntanyola, que té com a objectiu donar a conèixer als clients de la botiga l'activitat comercial de la fundació Ampans per generar oportunitats i donar ocupació.

Ampans i Caprabo van obrir el primer supermercat de Catalunya gestionat per persones amb discapacitat el novembre de 2017 al carrer Barcelona de Manresa, en el que actualment ja hi treballen 12 persones. Amb l'experiència del primer, ara fan un pas més d'aquesta col·laboració amb la gestió d'un segon supermercat.

Com ja va passar amb el primer Caprabo d'Ampans, l'obertura ha requerit d'un estudi previ de les activitats, temps i complexitats de la botiga per adequar els processos de treball, tasques i funcions que requereix la gestió d'un supermercat als perfils i capacitats diverses de les persones que componen l'equip. Aquesta tasca d'anàlisi i definició adaptada de llocs de treball ha estat desenvolupada conjuntament per Ampans i Caprabo, i ha suposat a la vegada el tret de sortida per al pla de formació específic del personal a un dels supermercats Caprabo de Manresa.

Els productes d'Ampans a Caprabo

L'any 2017 Caprabo va iniciar la comercialització en els seus supermercats dels productes que elabora la fundació Ampans, introduint a les seves botigues els Formatges Muntanyola. D'aquesta maneres, les dues entitats van reforçar el seu compromís de col·laboració, que va continuar amb la introducció dels vins Urpina, que també elabora Ampans. Ampans va impulsar l'any 2015 una formatgeria artesanal a la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola (Bages), des d'on elabora varietats de formatge artesà de cabra, búfala, vaca i ovella. Formatges Muntanyola produeix 15 varietats de formatge artesà i dóna feina a 12 persones, 6 de les quals amb discapacitat. 
Arxivat a