cineclub

El Documental del Mes projectarà dijous a Manresa «Push» de Fredrik Gertten

El film revela els secrets de l'entramat mundial de l'especulació immobiliària i urbanística

per Redacció, 1 d'octubre de 2019 a les 10:59 |
El Documental del Mes porta «Push» a Manresa | Promocional
Dins del marc del cicle El Documental del Mes, coordinat per MEES i CineClub, es podrà veure aquest dijous, 3 d'octubre a les 8 del vespre, a l'espai Plana de l'Om de Manresa Push de Frederik Gertten, un documentat que investiga el perquè ja no podem permetre'ns el luxe de viure a les nostres pròpies ciutats. L'habitatge és un dret fonamental, una condició sine qua non per a una vida segura i saludable, però a les ciutats de tot el món tenir un lloc on viure és cada cop més difícil. Qui en són els responsables? Quins són els factors que fan de l'accés a l'habitatge un dels problemes més urgents a escala mundial?

A través de la Leilani Farha, relatora especial en habitatge de l'ONU, viatgem per diferents països tractant d'entendre qui i per què està sent expulsat de les ciutats, conversant amb personalitats de l'àmbit polític com Ada Colau, la reputada sociòloga Saskia Sassen, l'economista Joseph Stiglitz o el periodista italià autor de Gomorra Roberto Saviano."Hi ha una gran diferència entre l'habitatge com a mercaderia i l'or com a mercaderia. L'or no és un dret fonamental, l'habitatge sí", afirma Farha que creu que, si realment volem fer un canvi per assegurar que tot tipus de persones tinguin lloc en una mateixa ciutat, hem de ser capaços de responsabilitzar algú del que està succeint.

Push revela els secrets més foscos de l'entramat mundial de l'especulació immobiliària i urbanística, i com les ciutats són cada cop més inaccessibles per viure-hi en un context de crisi creixent que ens afecta a tots. Això no és només gentrificació, es tracta d'un monstre molt més gran.

 

Participació