Dues bagenques denuncien un hotel d'Altafulla per explotació laboral i LGBTIQfòbia

Acció Sindical del Bages i el col·lectiu l'Aldarull han convocat una concentració de suport a les víctimes per aquest dimecres al matí

Façana de l'hotel Altafulla Mar
Façana de l'hotel Altafulla Mar | GSV
01 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 10:08h
El col·lectiu LGBTIQ l'Aldarull i Acció Sindical del Bages han convocat, per aquest dimecres, 2 d'octubre, una concentració de suport a dues noies bagenques que van denunciar l'hotel Altafulla Mar (situat al municipi tarragoní d'Altafulla) per haver vulnerat els seus drets fonamentals.

Les víctimes, que són parella, treballaven a l'establiment turístic en qüestió fins que el passat 14 d'agost van ser acomiadades "arran de les queixes totalment legítimes que van fer davant del comportament del cap de sala de l'hotel", expliquen els dos ens convocants de la concentració. Concretament, assenyalen, les bagenques "van haver de suportar mirades obscenes i comentaris despectius relacionats amb la seva orientació sexual". Entre d'altres, el cap de sala les anomenava Tisoretes 1 i Tisoretes 2 i se'n burlava deixant anar frases com "les dones a fregar". Tot això, "davant de la resta de treballadors i de la clientela de l'hotel", lamenten.

A banda d'aquests "comentaris racistes, masclistes i d'odi cap a les persones LGBTIQ", els col·lectius també denuncien les "pràctiques abusives i d'explotació laboral" de l'hotel, al·legant que només deixava que les treballadores "fessin un dia de descans setmanal (tenien dret a dos) i les obligava a fer hores extres no remunerades i a acceptar canvis d'horari constants".

Per tots aquests motius, els col·lectius denunciants "ja hem presentat les corresponents demandes judicials"; unes demandes que exigeixen "el pagament íntegre en concepte de tot el treball realitzat per les dues víctimes", incloses les hores extres impagades i la "reparació de la situació discriminatòria rebuda". Així mateix, i per mostrar públicament el rebuig cap a aquestes actituds "intolerables", han convocat, per aquest dimecres, 2 d'octubre, una concentració de suport a les dues bagenques. Tindrà lloc a les nou del matí davant l'oficina del Departament de Treball a Manresa (carrer Alfons XII, 13), en motiu de l'acte de conciliació entre totes dues parts.