Manresa homenatja el cantautor i activista nord-americà Pete Seeger amb diversos actes

Amb una exposició, un taller, el passi d'una pel·lícula i un concert al Kursaal

Redacció
30 de setembre del 2019
Actualitzat a les 19:03h
Aquest any 2019, se celebra el centenari del naixement de Pete Seeger, músic nord-americà i activista cultural que també va ser un referent per a la cançó folk a Catalunya. 

Per aquest motiu, l'Associació d'Arrel, El Galliner i la Fira Mediterrània impulsen un seguit d'activitats per commemorar l'efemèride, reivindicar la figura de Pete Seeger i divulgar el seu llegat musical, que té plena vigència en el temps que vivim.

Aquest proper dimecres, 2 d'octubre a l'espai Plana de l'Om de Manresa s'ha organitzat un taller de cançó Seeger (18.00h), també la projecció del film El poder de la cançó -amb la col·laboració de CineClub- (20.00h) i una exposició El poder transformador de la cançó que estarà oberta al públic fins al 13 d'octubre, i que s'inaugurarà el mateix dimecres dia 2 a les 19.45h amb presència del seu creador, Ramon Nadal.

L'acte central d'aquest homenatge es farà dissabte, 5 d'octubre a les 21h a la sala gran del Kursaal. Serà un concert que comptarà amb dos grups especialitzats en les cançons de Pete Seeger: Tren Seeger i Els Seegers. A la primera part hi actuaran els grups locals Els Seegers (Pep Gasol, Rah-mon Roma i August Garcia), Barba-roig (Joana Guàrdia, Albert Camprubí, Jaume Forns, Jordi Llatjós, Josep Pinyot, Francesc Vallespí i Manel Villaplana), el Cor InCordis, el trio integrat per Lou Hevly, Alba i Sara Sanfeliu, el grup format per Roger Camprubí, David Casas, Alba i Sara Sanfeliu i Ramon Elias i un altre amb Lluís Piñot, Lluís Atcher, Amadeu Rossell i Miqui Giménez, a més a més d'un grup de Minyons Escoltes i Guies. A la segona part del concert, actuarà el grup Tren Seeger, amb Arturo Gaya, Cati Plana, Sergi Trenzano i Kike Pellicer; un concert que es clourà la interpretació conjunta de tres cançons.

Després del concert a la sala gran del Kursaal, Els Seegers oferiran un final de festa al pati del teatre Kursaal.

Les entrades pel concert de la Pete Seeger tenen un preu de 15€ (12€ amb el carnet Galliner, majors de 65 anys i 6€ menors de 25 anys) i es poden comprar a les taquilles del teatre Kursaal o per internet.