Una trentena de tècnics municipals reben formació sobre el programa d'acollida de refugiats

La sessió ha anat a càrrec de la Fundació Germà Tomàs Canet, Creu Roja i la Fundació Apip-Acam, les tres entitats que treballen amb persones sol·licitants d'asil al territori

Sessió de formació sobre acollida
Sessió de formació sobre acollida | Catpress
Redacció
30 de setembre del 2019
Actualitzat a les 18:27h
Trenta-dos tècnics municipals de diferents ajuntaments de la comarca del Bages han participat a la sessió de formació organitzada per la Fundació Germà Tomàs Canet, Creu Roja i la Fundació Apip-Acam, les tres entitats que treballen al territori en l'acollida i seguiment de persones sol·licitants d'asil. La sessió ha servit per explicar als professionals municipals els aspectes tècnics del programa de protecció internacional i per millorar la coordinació entre les entitats i les administracions que atenen aquestes persones.

La valoració de la jornada ha estat positiva ja que ha ofert als tècnics municipals informació útil per entendre i aclarir dubtes sobre el programa d'acollida en el qual treballen les entitats. A la vegada, s'ha posat de manifest la importància de coordinar-se, especialment quan les famílies ateses surten del programa i acudeixen als serveis socials. La voluntat de les entitats és la d'intensificar el treball en xarxa a nivell local i comarcal per tal de poder oferir una millor atenció a les persones refugiades que arriben a la nostra comarca.

El programa de Protecció Internacional s'estructura en dues fases. La primera és la d'acollida i té una durada de 6 mesos. Durant aquest temps, les persones ateses tenen cobertes totes les seves necessitats bàsiques i reben el suport de diferents professionals que els acompanyen i els assessoren per tal que el seu procés d'adaptació sigui el més satisfactori possible.

Després de la fase d'acollida, els usuaris passen a la fase d'autonomia. Aquesta fase té una durada d'un any, durant el qual les persones continuen rebent un seguiment dins del programa però ja porten una vida autònoma. És en aquest moment quan moltes persones s'instal·len en diferents municipis del territori.