El Cd'E Manresa imposa la seva defensa en la victòria contra el Castelldefels (2-0)

Els manresans han aprofitat un penal a favor en el minut 15 per controlar el partit

El Cd'E Manresa s'ha imposat a la UE Castelldefels
El Cd'E Manresa s'ha imposat a la UE Castelldefels | Cd'EM
29 de setembre del 2019
Actualitzat a les 17:21h
El Cd'E Manresa ha aconseguit la victòria per 2 gols a 0 contra el Castelldefels en un partit que s'ha guanyat des de la defensa i on, el penal fet a Biel al minut 15, ha capgirat tots els plans visitants. A la segona part, bon treball dels homes d'Andreu Peralta que, al 66', han marcat per retenir els 3 punts a un Congost amb molt d'ambient degut, en part, a tots els nens i nenes vinguts de l'escola FEDAC Manresa, on va anar Luque dimecres passat dins la campanya Grada School.

Aquest diumenge, el Cd'E Manresa ha tornat al Congost per enfrontar-se a la UE Castelldefels, el quart classificat. Abans de començar el partit s'ha fet entrega a Luque d'una samarreta i el carnet al soci més petit del club, amb motiu del naixement del seu fill Mateo. També s'ha guardat un minut de silenci en memòria de Dolors Comas, mare del preparador físic del primer equip, traspassada la setmana anterior.

Durant els primers minuts, no hi havia cap dominador clar. Ja al 7' els rivals donaven el primer toc d'alerta, però Pol es feia amb l'esfèric. Al 10' els locals gaudien de la primera oportunitat clara de marcar. Orellana feia una centrada que no trobava rematador.

I quan només s'havien complert 15 minuts de joc, Biel feia una cavalcada, entrava dins l'àrea i li feien un clar penal que el col·legiat xiulava sense ni pensar-s'ho. L'encarregat de llançar-lo i marcar el primer gol era Walter. Bon inici per un Manresa que no s'acabava de trobar còmode.

Després del primer gol, els rivals apretaven per empatar quan abans millor i els manresans buscavenm el segon. Amb el pas dels minuts, tots dos equips estaven bolcats en atac i no se sabia de quin costat cauria el proper gol. Aumatell ho intentava de xut de falta directa, però li sortia alt.
també els vermells gaudien de diferents ocasions encara que eren els grocs els que volien fer mal, quasibé sempre a pilota aturada.De moment, semblava que tenien la punteria poc afinada. I és que els manresans defensaven molt bé totes les accions ofensives del rival.

Just abans del descans, centrada de Walter, per una falta rebuda al lateral de l'àrea. La rematada al fons de la xarxa era anul·lada per fora de joc. A la mitja part, victòria per la mínima.

A la represa, el Manresa mostrava molt més ofensiu i controlava molt més els “tempos” del partit. Al minut 50, després d'una errada groga en una entrega al centre del camp, Fran Orellana llançava una contra, però el xut de rosca de Walter sortia fregant el pal dret. I, tres minuts després era David Sánchez qui ho provava a la mitja volta, però l'atrapava el porter.

Al 63', Andreu Peralta començava a moure la banqueta, buscant el gol de la tranquilitat. Primer entrava Dani Ruiz al lloc de David Sánchez i, dos minuts més tard, ho feia Luque, que suplia a Cuello. I seria a 66' que els manresans marcarien el segon i definitiu gol. Arribava Ruano des de la dreta, centrava enrera, Fran Orellana feia lluïr Texeira i Biel Rodríguez aprofitava el refús del porter groc.

Aquest segon gol donava més tranquilitat als locals però, amb l'experiència viscuda ja aquesta temporada, anaven a pel tercer. Al 76' entrava Joel Méndez substituint Fran Orellana. I, a partir del 80' el Manresa es feia amb el control de la pilota i intentava frenar les tímides embranzides visitants.. El Castelldefels buscava el gol de l'honor però ja no combinava amb tanta facilitat i la defensa es mostrava segura i eficaç.

Amb el pas dels minuts finals, els locals adormien el partit, mantenint la possessió de l'esfèric. Però encara al 91' els visitants posarien l'ai al cor, però Pol busquets blocava l'últim xut d'un Castelldefels que ja havia abaixat els braços.

Vixtòria més que merescuda, sobretot a la segona part, que ha fet gaudir de valent els quasi 400 espectadors assistents en una graderia plena de nenes i nens, molts vinguts del FEDAC Manresa, responent a la crida feta aquesta setmana pel club en aquest centre d'ensenyament pel jugador Luque dins el programa “Grada School”.

Un cop finalitzat el partit i, responent a la promesa feta als alumnes de l'escola manresana, Miguel Angel Luque s'ha fet un tip de signar autògrafs i una fotografia de grup al centre de la camp ha donat fe que, aquest nou projecte, té recorregut.

Diumenge, dia 6 d'octubre, l'equip descansa ja que li tocava jugar contra el Reus, que ha descendit. El proper partit serà el diumenge 13 d'octubre al Congost, quan es rebrà, a les 12 del migdia, al CF Pobla Mafumet.