El conflicte laboral a Innox Designers acaba amb una sentència favorable als treballadors

La jutgessa reconeix l'extinció del contracte per incompliment contractual de l'empresa, fet que possibilita que accedeixin a la prestació d'atur

Imatge d'arxiu de treballadors d'Innox Designs i membres d'Acció Sindical del Bages
Imatge d'arxiu de treballadors d'Innox Designs i membres d'Acció Sindical del Bages | ASB
Redacció
27 de setembre del 2019
Actualitzat a les 15:32h
El conflicte laboral que els treballadors d'Inox Designers mantenien amb la seva empresa ha finalitzat en una victòria per a ells, gràcies a la sentència judicial favorable que han obtingut. Així ho ha fet públic Acció Sindical Bages en un comunicat, en el qual recalca que es tracta d'un desenllaç "durament esperat" per la plantilla. Aquesta portava sis mesos sense cobrar el sou ni percebre cap mena d'ingrés. 
 
El conflicte, que estava judicialitzat per una demanda interposada pels treballadors contra l'empresa, es tanca així amb la sentència emesa pel Jutjat Social n.1 de Manresa. En ella la jutgessa reconeix l'extinció del contracte per incompliment contractual de l'empresa, fet que possibilita que accedeixin a la prestació d'atur. També dictamina l'obligació per part de l'empresa de pagar els sous pendents i la quitança corresponent als treballadors.

"Volem celebrar aquesta sentència ja que suposa una gran notícia i motiu d'alegria pels treballadors d'Inox Designers", ha afirmat el sindicat. Reiteren que es tracta "d'una nova demostració de què la perseverança en la lluita sindical dona els seus fruits: victòries i millores en la vida de la classe treballadora".

Acció Sindical Bages adverteix que, malgrat tot, restaran atents a l'actitud de l'empresa per garantir que aquesta compleixi el mandat judicial. Informen també de que properament donaran a conèixer la data d'una festa per celebrar el tancament del conflicte.

Uns 15 conflictes en mig any de vida

Aprofitant la comunicació de la primera victòria del sindicat després de l'estiu, l'organització ha volgut fer balanç del passat curs, que per als sindicalistes es va iniciar el mes de març amb el seu naixement públic.

Així, segons fonts del sindicat, durant aquests 6 mesos de vida Acció Sindical Bages ha treballat en prop de 15 conflictes laborals de diverses característiques (acomiadaments, reclamacions de millores en les condicions o indemnitzacions, entre d'altres), alguns encara en curs, i la majoria dels quals s'han tancat de forma favorable als interessos dels treballadors. A més també afegeixen que hi ha dues seccions sindicals en procés de creació en dues importants empreses de la comarca i que ben aviat faran públiques.

Finalment, els sindicalistes fan una crida a tots els treballadors del Bages a "organitzar-se, a afiliar-se i a participar de l'assemblea d'Acció Sindical Bages els dilluns a les 18.30h a l'Ateneu Popular La Sèquia de Manresa per seguir guanyant drets i millorar les condicions laborals arreu de la comarca".