UManresa acollirà quatre tallers de formació amb recursos útils per a la recerca històrica

Impulsats pel Centre d'Innovació i Formació en Educació de la universitat i per l'entitat Memòria i Història, tindran una durada de cinc hores cadascun i es podran fer de manera independent

UManresa acollirà quatre tallers de formació amb recursos útils per a la recerca històrica
UManresa acollirà quatre tallers de formació amb recursos útils per a la recerca històrica | AFT
NacióManresa
27 de setembre del 2019
Actualitzat a la 13:10h
El Centre d'Innovació i Formació en Educació (CIFE) d'UManresa i l'Associació Memòria i Història de Manresa han organitzat, per aquest curs 2019-2020, els tallers Història i Educació, un programa de formació i recursos útils per a la recerca històrica i la recuperació de la memòria col·lectiva.

El curs inclou quatre mòduls de cinc hores cadascun, que es poden seguir de manera independent. Són cursos reconeguts i inclosos dins del programa de formació del professorat del Departament d'Educació. Els tallers s'adrecen a la població en general, però de manera prioritària, als docents d'ensenyament secundari.

La primera sessió formativa s'oferirà el dissabte 19 d'octubre de deu del matí a dues del migdia. Sota el nom Estudi de les arrels familiars: fonts, recursos i utilitats, la jornada donarà eines sobre com iniciar la recerca d'informació per fer o reconstruir un arbre genealògic. L'encarregada d'impartir el taller serà Raquel Valdenebro.

El segon monogràfic, Instamaps i Catalunya offline: eines digitals per fer itineraris i mapes històrics, se celebrarà el dissabte 16 de novembre de deu del matí a dues del migdia i explicarà, de la mà de Marc Torres, com realitzar itineraris històrics amb les aplicacions Catalunya Online i Instamaps.

Eines digitals per a la gestió, recerca i divulgació de les ciències socials serà el títol del tercer taller, que tindrà lloc el dissabte 15 de febrer (de deu del matí a dues del migdia) i estarà impartit per Genís Frontera, Jordi Pons i Pep Castilla. L'objectiu de la sessió és aprendre com utilitzar les tecnologies d'aprenentatge i coneixement en l'entorn educatiu.

Finalment, Josep Oliveras i Samitier i Pilar Alonso seran els encarregats de tancar la jornada formativa amb el taller Patrimoni i paisatge industrial a la Catalunya Central. Es durà a terme el dissabte 21 de març (de deu del matí a dues del migdia) i visitarà el Museu de la Tècnica de Manresa i diverses instal·lacions fabrils de la ciutat.

Preu i inscripcions

Com que els mòduls es poden cursar de manera independent, hi ha l'opció de pagar-los per separat (en el cas que no es vulguin fer tots) o de manera conjunta. En el primer cas, el preu d'un mòdul és de 15 euros. Si es fa la matrícula per assistir a totes les sessions formatives, la quantitat econòmica a pagar serà de 50 euros. Les inscripcions es poden fer a través d'aquest enllaç.