ERC, PSC i Junts per Cardona fan «front comú» en la defensa del corre de bou

Els grups es mostren disposats a trobar els mecanismes que permetin la continuïtat de la festa cardonina

La plaça plena durant el concurs de retalladors de l'última Festa Major de Cardona
La plaça plena durant el concurs de retalladors de l'última Festa Major de Cardona | Gemma Aleman
Redacció
27 de setembre del 2019
Actualitzat a les 12:36h
Els tres grups amb representació al ple de l'Ajuntament de Cardona, Esquerra Republicana, PSC i Junts per Cardona, han anunciat que fan "front comú" en la defensa del corre de bou que se celebra amb motiu de la Festa Major de la localitat, un esdeveniment que compta amb 610 anys d'història.

Ho fan després que aquest dijous a la tarda el Parlament de Catalunya hagi aprovat la proposta de resolució presentada per Catalunya en Comú Podem per instar el Govern a modificar la llei actual amb l'objectiu que les diferents modalitats de correbou es deixin de celebrar a Catalunya. Els tres grups han lamentat que la proposta s'hagi presentat arran dels fets de Vidreres, "que no tenen cap relació amb el tipus de festa que se celebra a Cardona".

A banda, els tres grups polítics han volgut recordar que a Cardona no hi ha cap debat obert al respecte, "ni mai cap persona o entitat" ha demanat l'abolició de la festa. També subratllen que al municipi es compleix "amb escreix" la llei que regula les festes tradicionals amb bous i que "fins i tot s'apliquen mesures extres" per preservar el benestar de l'animal i la seguretat de participants i públic.

En el cas del corre de bou cardoní, subratllen, els participants "pràcticament no toquen l'animal", que es retalla, se salta o s'esquiva.

Per tot això, demanen que la veu de Cardona "pugui ser escoltada en un debat més ampli i profund". A la vegada, els grups es mostren disposats a trobar els mecanismes que permetin la continuïtat de la festa cardonina.
Arxivat a