El foment de l'activitat física centrarà la Setmana de la Gent Gran a Sant Vicenç de Castellet

Començarà el proper dilluns i culminarà diumenge amb un dinar popular

El foment de l'activitat física centrarà la Setmana de la Gent Gran a Sant Vicenç de Castellet
El foment de l'activitat física centrarà la Setmana de la Gent Gran a Sant Vicenç de Castellet | AV
NacióManresa
27 de setembre del 2019
Actualitzat a les 10:27h
Sant Vicenç de Castellet començarà, dilluns vinent, 30 de setembre, una nova edició de la Setmana de la Gent Gran, amb una oferta d'activitats complerta i emmarcada en una clara aposta per fomentar l'envelliment actiu i posar en valor les persones grans. Una de les novetats que incorporarà la celebració serà la programació d'una activitat de futbol caminant, impulsada en col·laboració amb l'Agrupació Barça Jugadors i Steve. Es tracta d'un joc dissenyat per ajudar les persones a mantenir-se en forma i dur un estil de vida actiu, independentment de l'edat o la forma física.

L'acte de cloenda tindrà lloc diumenge, 6 d'octubre, amb el dinar de la gent gran, gratuït per als veïns i veïnes majors de 65 anys, que acabarà amb un espectacle d'animació sorpresa.

Més propostes físiques durant la setmana

Des de la regidoria de Gent Gran de l'Ajuntament, s'han programat més activitats per fomentar l'activitat física. En aquest sentit, s'ha organitzat un tast de balls en línia (dilluns 30, a dos quarts de sis de la tarda); una sessió de tai-txí (dimecres 2 a les onze del matí), i dues classe de gimnàstica, que tindran lloc el dimarts 1 i el dijous 3 a dos quarts de quatre de la tarda.

A banda, també es faran sortides lúdiques a Lloret de Mar (dimarts 1) i a Montserrat (dijous 3), i activitats culturals, entre les quals en destaca una excursió al teatre Kursaal per veure l'espectacle Imparables del Quartet Mèlt.

Xerrades divulgatives

Durant la Setmana de la Gent Gran es duran a terme dues xerrades divulgatives. La primera, Envellir saludablement, tindrà lloc el dilluns 30, a les quatre de la tarda, a l'auditori de l'Espai Ateneu, i anirà a càrrec del doctor Jordi Aligué. L'altra conferència portarà per títol Cuidar el cuidador de malalts d'alzheimer i la glossaran membres de l'Associació Sempre Dones. Es durà a terme el divendres 4 d'octubre, a les set de la tarda, a l'auditori de l'Espai Ateneu.

Activitats permanents

A banda de les propostes esmentades, al llarg de tota la setmana es faran visites i activitats a la residència i a l'esplai d'avis, que també organitzarà una jornada de portes obertes. Amb la voluntat d'afavorir les relacions entre infants i gent gran es preveu la participació dels alumnes de primària de les escoles del municipi.