La unió dels botiguers permet aconseguir una Shopping Night amb 156 comerços participants

El recorregut d'enguany tancarà el circuit des de plaça Espanya a Plaça Major passant per Passeig i Guimerà, Sant Domènec, Urgell, Plana de l'Om, Plaça Europa i Puigmercadal

Presentació de la Shopping Night aquest dijous
Presentació de la Shopping Night aquest dijous | Pere Fontanals
Redacció
26 de setembre del 2019
Actualitzat el 27 de setembre a les 16:21h
El proper 28 de setembre tindrà lloc la Shopping Night, la nocturna (de 20h a 24h) de comerç obert al centre de la ciutat de Manresa. És un dels principals esdeveniments comercials de l'any en la que el centre, des de plaça Espanya i fins al Centre Històric, s'omple de compradors i activitats. 
 
Enguany la UBiC juntament amb les associacions de comerciants de tot el recorregut presenta una programació d'activitats completa i per a tots els públics, on tothom podrà trobar la seva opció de compra. Un circuit que travessa Passeig i Guimerà des de plaça Espanya a Sant Domènec i que encercla i travessa el Centre Històric de la ciutat com un autèntic centre comercial a l'aire lliure.
 
Una de les novetats importants de la Shopping Night d'enguany és la presentació d'activitats en les quals es proposa posar al centre la nostra compra, com de costum, però sobretot la responsabilitat de fer-la amb consciència. Comprar a prop, pensar d'on ve el producte i quina vida li donem és una manera de ser més feliços millorant el nostre entorn, des del petit i mitjà comerç i els seus treballadors fins al mateix planeta Terra.
 
Per això, dins la quinzena d'activitats programades en places i espais oberts del recorregut i de les sorpreses que els 151 establiments oficials tenen preparades, destaquem dues accions. 
 
Reutilització, artesania i proximitat
 
En primer lloc, la Restart Party és l'espai on voluntaris del camp de l'enginyeria ajudaran a reparar aparells per a donar-los un segon ús. Aquest esdeveniment té lloc per segona vegada a la ciutat i estarà dinamitzat per La Codornella, cooperativa de solucions d'enginyeria per a les persones. Situada a la plaça Europa, estarà acompanyat d'un espai de conscienciació sobre residus i consum que compta amb la col·laboració de la deixalleria i la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Manresa. A les xarxes socials de Manresa+Comerç es pot trobar el formulari per inscriure els aparells espatllats.
 
La segona és la inclusió al circuit de la Shopping Night de la primera edició de fira de cervesa artesana Kursaal Artesanaal, organitzada conjuntament per Kursaal Espai Gastronòmic i Cervesa Guineu. La terrassa del Kursaal serà l'espai on es maridarà el gran nivell de cervesa artesana del Bages, amb diverses propostes culinàries amb producte del territori. Comptarà amb la participació de La Pirata Brewing, Cerveses Hoppit, Mafrica amb Porc de Palou, Serra Roca, entre d'altres, sense oblidar un espai gastronòmic veggie, cortesia de Tortillas Nagual. Ja es poden comprar les entrades anticipades per 18€, al Kursaal Espai Gastronòmic.
 
Canvi d'ubicació de l'exposició de vehicles
 
Per motius de mobilitat, l'exposició de vehicles prevista a la Muralla del Carme (i anunciada a la cartelleria distribuïda aquests dies) canvia d'ubicació al primer tram del Passeig Pere III, entre l'encreuament amb la Muralla i l'encreuament amb el carrer de Canonge Mulet.
 
Tota la informació a les xarxes socials de Manresa+Comerç @manresacomerci
 
Programa
 
Plaça Europa
 
Restart Party
 
Quants aparells tenim que no funcionen i que voldríem arreglar? La Restart Party és un esdeveniment on pots dur allò que ja no funciona per donar-hi una segona vida. 
 
Gràcies a l'equip de tècnics voluntaris, podràs aprendre a reparar el teu dispositiu en un ambient lúdic i comunitari, i ser així partícip d'un nou model de consum més responsable. L'espai compta amb la col·laboració de la deixalleria per visibilitzar els residus que genera el consum.
 
Exhibició del vehicle monoplaça de Dynamics UPC Manresa
 
Dynamics UPC Manresa és l'equip de Formula Student de l'Escola Politècnica Superior de Manresa. Treballem en el disseny, el desenvolupament i la posada a punt d'un monoplaça tipus Formula, amb la finalitat de participar en una de les competicions d'enginyeria més importants del panorama internacional a nivell universitari.
 
Terrassa del Kursaal
 
Kursaal Artesanaal - Fira de cervesa artesana
 
El dissabte dia 28 de setembre, Kursaal Espai Gastronòmic i Cervesa Guineu organitzen la primera edició del Kursaal Artesanaal, fira de cervesa artesana. La terrassa del Kursaal serà l'espai on es maridarà el gran nivell de cervesa artesana del Bages, amb vàries propostes culinàries amb producte del territori. D'aquesta oferta cervesera i gastronòmica, ja han confirmat la seva col·laboració La Pirata Brewing, Cerveses Hoppit, Mafrica amb Porc de Palou, Serra Roca, entre d'altres, sense oblidar un espai gastronòmic veggie.
 
Ja es poden comprar les entrades anticipades, al Kursaal Espai Gastronòmic
 
Plaça Major
 
Comerç CH al carrer + Desfilada de gossos + Agility participatiu per a mascotes + Curtmetratges a la fresca
 
Parades dels diversos comerços del Centre Històric al carrer Sant Miquel i Plaça Major. Desfilada de gossos que busquen família, a càrrec d'Aixopluc i Animalistik's. Circuit d'Agility participatiu per a mascotes a càrrec de DogEducat. Cinema a la fresca amb mostra de curtmetratges a Sant Ignasi Malalt. Desfilada de roba, actuacions de DJ, música en directe, degustacions i moltes sorpreses.
 
Guimerà
 
Escenari Guimerà
 
Música ambient i punt gastronòmic a càrrec del comerç del carrer.
 
Passeig Pere III (entre Muralla i Canonge Mulet)
 
Exposició de vehicles
 
Exposició de cotxes de 12 marques diferents al llarg del primer tram del Passeig
Born
 
Punt Vermell Jazz
 
El Vermell Jazz ens presenta les novetats de la propera edició del festival amb música en directe
Crist Rei
 
Vine a ballar!
 
Exhibicions i animacions al llarg de la nit a càrrec de professors i ballarins de Swing Manresa, que enguany celebra el 25è aniversari. Gaudeix d'un bon espectacle i aprèn a ballar amb nosaltres!
 
Plaça del Mercat Puigmercadal
 
Tapes i música d'ambient
 
Punt de música ambient i tapes a càrrec dels paradistes del Mercat Puigmercadal.
Urgell
 
Urgell Mon Amour 
 
Recreació de l'ambient del París bohemi de principis de segle XX. Decoració dels carrers amb bombetes, espelmes, catifes. Al carrer Urgell amb Cirera hi haurà un concert amb músics en directe. A la placeta de la Mel hi haurà l'actuació de l'esbart ESTUDI FOLK a les 22.30h. Exposició a El Taller, al carrer de la Mel.
 
Plana de l'Om
 
Xocolatada amb música en directe 
 
Xocolatada popular a la Plana de l'Om, dinamitzada per Els Bingueros. Gran photocall amb concurs d'Instagram de vals de compra, de l'Associació Carrer Nou i Born-la Plana.
 
Sant Domènec
 
Espai Segur: demostració dels serveis d'emergència
 
Els diferents serveis d'emergències i entitats de la comarca que vetllen per la seguretat de la ciutadania mostraran el seu dia a dia amb vehicles, micro-xerrades informatives, gossos de rescat, simuladors de bolcada i altres eines dels seus serveis. Una activitat coordinada per l'associació IPA Bages i amb la participació d'ADF i Protecció Civil de Navarcles, Mossos d'Esquadra, Policia Local de Manresa, Protecció Civil de Manresa, ADF Pla de Bages, Protecció Civil de Manresa, RACC, Creu Roja, Transport Sanitari de Catalunya, SEM, Equips de Resposta Immediata en Emergències (ERIE).
 
Programa Espai Segur
 
20h Arribada a la Plaça Sant Domènec dels serveis d'emergències amb els rotatius posats en una caravana que tindrà desenes de metres de llargada (aproximadament conformaran aquesta caravana 20 vehicles).
 
20h15 Inici activitats

- Exposició de dues carpes inflables de Protecció Civil de Manresa i Creu Roja.
 
- Exposició dels vehicles d'emergències d'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) i Protecció Civil de Navarcles, Mossos d'Esquadra, Policia Local de Manresa, Protecció Civil de Manresa, Agrupació de Defensa Forestal (ADF) Pla de Bages, Protecció Civil de Manresa, RACC, Creu Roja, Transport Sanitari de Catalunya, Servei Emergències Mèdiques, Equips de Resposta Immediata en Emergències (ERIE).
 
- Simulador de bolcada del RACC que permetrà pujar a la gent i experimentar que passa si el vehicle bolca i no portessis el cinturó de seguretat.
 
- Els gossos dels ERIE (equips de resposta immediata en emergències), interactuaran tot el vespre amb els nens, nenes, pares i mares...i explicaran quines són les seves tasques.
 
- Tallers i xerrades de seguretat en matèries de trànsit i prevenció de robatoris per part de Mossos d'Esquadra, i tallers de maniobra de heimlich en cas d'ennuegament d'una persona, primers auxilis... a la carpa de Creu Roja per part dels seus membres i del SEM.