Casa de la Música de Manresa comença nova temporada carregada de novetats

Torna Soc Autor per tractar l'experiència d'un autor, el funcionament de la premsa especialitzada, les eines bàsiques de l'autogestió o la importància dels drets d'autor

Dani Castellano i Anna Crespo durant la presentació de la nova temporada formativa
Dani Castellano i Anna Crespo durant la presentació de la nova temporada formativa | Casa de la Música
Redacció
26 de setembre del 2019
Actualitzat a les 16:37h
Comença un nou curs per Casa de la Música de Manresa. Una nova temporada que torna carregada d'activitats gratuïtes, que donaran començament el proper 3 d'octubre al Centre de Creació Musical.

A més d'aquestes activitats, a Casa de la Música de Manresa es duran a terme diferents cursos de llarga durada, per apropar la música a tots els racons possibles. D'aquesta manera, es realitzaran els cursos de música moderna i de música avançada; i el curs de sensibilització musical per a nens, com a gran novetat d'aquesta nova temporada. 

Manresa inaugura les seves activitats amb el cicle Soc Autor

Aquest curs començarà amb força a Manresa. I és que el proper 3 d'octubre arranquen les noves activitats al Centre de Creació Musical, amb el cicle Soc Autor. Unes jornades en les quals és imprescindible posar en primera línia la feina de l'autor, brindant-li assessorament en diferents temes i determinades eines perquè pugui desenvolupar la seva carrera. 

La primera d'aquestes serà el proper 3 d'octubre amb Marc Busque (guitarrista de Crisix, amb la qual va guanyar el Wacken Open Air; a més de recórrer altres, com el HellFest, el Resurrection Fest o Leyendas del Rock). Una jornada intensa en la que contarà la seva experiència com autor i artista. 

Activitat a la que segueixen unes altres, com la del 14 de novembre amb Joan Luna, responsable de MondoSonoro, qui donarà les eines bàsiques per presentar-se a la premsa especialitzada. La del 28 de novembre amb Xavi Angulo, soci i membre de la discogràfica Propaganda Pel Fet!, que donarà les claus de l'autogestió musical; o la del 12 de desembre, dirigida per Magda Armengod, responsable del departament de socis de l'SGAE a Catalunya, i on es tractaran tots els temes relacionats amb l'autoria de cançons i el seu posterior registrament. 

El curs 2019 contarà amb moltes més activitats

De manera paral·lela al cicle de Soc Autor, Casa de la Música de Manresa durà a terme altres activitats dirigides a professionals de la indústria i que complementaran tots els seus coneixements. 

Així és com aprendrem a organitzar esdeveniments musicals el proper 17 d'octubre i de la mà de Dani Castellano (director de la Sala Stroika i de la Casa de la Música de Manresa, i membre de Propaganda pel Fet!) i Rubén Moyano (cap de l'àrea tècnica de la Sala Stroika i tècnic de PA de Gertrudis). O com funcionen els diferents canals de promoció online, el 24 d'octubre amb Montserrat Peñarroya (directora del 3iSIC i experta per a l'OMT). I inclòs aprendre les eines bàsiques de la fotografia musical, el 7 de novembre amb la fotoperiodista i fotògrafa oficial de Los Secretos i la gira de Ramon Mirabet, Marta Pich. 

Encara que per posar el punt i final a aquest 2019 intens, estarà el productor i enginyer de so, Toni Castaño “Nyanyo”. Una masterclass molt especial en la qual donarà les eines principals per enregistrar la teva pròpia maqueta. La cita serà el proper 19 de desembre al Centre de Creació Musical. 

Cursos de llarga durada

Amb la seva finalitat d'apropar la música a tots els racons possibles, des de Casa de la Música de Manresa posem en marxa, un any més, els cursos de llarga durada. 

Aquesta nova edició tornem, d'una banda, amb els cursos de música moderna, on explorarem diferents instruments com la guitarra elèctrica i acústica, el baix, l'ukelele i el cajón; i on ens podrem iniciar en el món del cant. D'altra banda, per als més interessants en l'electrònica, podran trobar els cursos de música avançada , amb el taller de DJ i el d'Ableton Live. 

A més, com a novetat aquest any, iniciem el curs de sensibilització musical per a nens (dirigit a alumnes de 5 i 6 anys, i de 7 i 8). En aquests cursos, els més petits aprendran música des de l'exploració i el joc; i desenvoluparan la seva creativitat i imaginació.

- Més informació