transport públic

La campanya d'euro el trajecte de bus a Manresa registra un increment d'usuaris del 77%

La promoció per la Setmana de la Mobilitat Europea va tenir una excel·lent acollida entre la població de la ciutat

per Redacció, 26 de setembre de 2019 a les 16:20 |
El regidor David Aaron López explicant el resultat de la campanya per la mobilitat | AjM
Un total de 5.803 usuaris van utilitzar el bus urbà amb bitllet senzill durant la setmana del 16 al 22 de setembre, en què va estar en marxa la campanya que rebaixava de 2 a 1 euro el cost d'aquest bitllet senzill. La mateixa setmana de l'any anterior, sense la campanya en vigor, la xifra havia estat de 3.273 usuaris, de manera que l'increment és de 2.530 persones, el 77%.

L'Ajuntament de Manresa valora molt positivament el resultat de la campanya, que tenia per objectiu incentivar l'ús del transport públic a nous usuaris, tal com ha informat aquedst migdia en roda de premsa el regidor d'Urbanisme i Mobilitat, David Aaron López.


La xifra total d'usuaris del bus durant la Setmana de la Mobilitat 2019 (comptant tots els títols) va ser de 47.676, mentre que el 2018 havia estat de 44.997, un augment global de 2.679 persones (6%).

Dispositiu especial per a la Shopping Night

D'altra banda, Bus Manresa i la regidoria de Mobilitat de l'Ajuntament posen en marxa aquest dissabte, 28 de setembre, una nova campanya, que consisteix a allargar fins a les 12 de la nit el funcionament del bus urbà, per facilitar el trajecte fins al centre de la ciutat, on tindrà lloc la Shopping Night organitzada per les entitats comercials. L'ampliació del bus té per objectiu que la gent dels barris utilitzi el transport públic per desplaçar-se fins a la zona del Shopping Night. Les línies no s'aturaran a Guimerà, el centre neuràlgic de les activitats comercials nocturnes, però sí a la Muralla i Sant Domènec (Línia 1).

Per tal de promocionar aquesta nova campanya es fa a partir d'aquest dijous una promoció amb vinils a busos i principals marquesines del servei.


Aquestes són les afectacions del trànsit amb motiu de la Shopping Night:

- A partir de les 19 h i fins la 1 h de la matinada, es tallarà al trànsit de vehicles a:
+  Carrer Guimerà (entre Passeig Pere III i Muralla)
+  Passeig Pere III:
-- 1r tram, entre Muralla i carrer Guimerà: Ambdós costats tallats al trànsit
-- 2n tram, des de carrer Canyelles.
-- 2n tram, entre la Plaça Espanya i carrer Guimerà (Església de Crist Rei), costat carrer Josep M. Planes

- A partir de les 14 h es prohibirà l'estacionament als àmbits afectats pels talls de trànsit.

- Els usuaris dels guals situats als següents carrers (guals situats dins la zona de restricció de trànsit), hauran de sortir abans de les 19 h i podran tornar a accedir-hi a partir de la 1h de la matinada (de les 19 h a la 1 h no es podrà accedir ni sortir dels guals):

- 1r tram de Pg. Pere III (entre carrer Guimerà i Muralla Sant Domènec)
- 2n tram de Pg. Pere III (entre plaça Espanya i carrer Guimerà, costat carrer Josep M. Planes)
- Carrer Guimerà
- Carrer Canonge Mulet

- El Servei Bus Manresa de transport públic urbà és veurà afectat pels talls de trànsit en les línies L1 Balconada, L2 La Parada i L3 Mion. Modificarà els recorreguts i realitzarà parades a centre ciutat a: Mercat Puigmercadal (L1) i Plaça Sant Domènec (L2, L3, L4 i L5).

S'ampliarà l'horari del servei de Bus Manresa en les línies L1 Balconada, L2 La Parada, L3 Mion i L5 Sant Pau-Dolors-Viladordis, fins a la finalització de la Shopping Night, a les 12 de la nit.

Les modificacions dels recorreguts de les línies habituals i les parades afectades pels diversos tancament de trànsit es poden consultar a les mateixes parades del servei, interior dels busos i a la web www.manresabus.com.

- La parada de Taxis es traslladarà al carrer Circumval·lació entre els carrers Puigterrà de Baix i Era Firmat.

 

Participació