El Kursaal acollirà divendres «La caiguda dels déus», a càrrec del grup de teatre dels Carlins

El muntatge es va estrenar el novembre de l'any passat als Carlins

El grup de teatre dels Carlins porta «La caiguda dels déus» al Kursaal
El grup de teatre dels Carlins porta «La caiguda dels déus» al Kursaal | Els Carlins
Redacció
26 de setembre del 2019
Actualitzat a les 12:05h
El Grup de Teatre de la Sala Els Carlins de Manresa portarà aquest divendres (21h) a la sala petita del Kursaal el seu darrer muntatge, La caiguda dels déus, basat en la pel·lícula de Lucino Visconti i sota la direcció de Joan Torrens, i que ja té les entrades exhaurides.

La caiguda dels déus, retrata un moment molt precís de crisi en les capes socials més privilegiades quan naixia el nazisme a Alemanya. L'obra descriu el declivi i decadència d'una aristocràtica família alemanya, propietària d'una indústria siderúrgica, durant l'ascens al poder del nacionalsocialisme. Les diferents sensibilitats vers el govern d'Adolf Hitler i la lluita pel control de l'empresa provoquen una veritable tragèdia a la família i, alhora, la confusió entre  allò que era convenient des del punt de vista de l'egoisme de classe i el necessari davant una societat que havia perdut el nord.

Ens trobem davant d'una reflexió de rabiosa actualitat en què la llavor del nazisme ens aboca a mirar cap a l'ascens de la ultradreta actual al nostre món.

Interpreten l'obra Joan Torrens, Maribel Montardit, Ivan Padilla, Dani Ledesma, Pere Font, David Capsada, Xavier Blancafort, Maria Sáenz, Oriol Juanola, Míriam Carvajal, Txell Carvajal, Nèlia Rincon, Josep Voserrais, Adrià Torrens, Salvador Portabella, Aina Voserrais i Txell Vall.