Tot a punt per a un Correllengua d'Artés que enguany homenatjarà la figura de Pere Calders

Se celebrarà aquest diumenge al parc de Can Cruselles

NacióManresa
26 de setembre del 2019
Actualitzat a les 10:45h
Aquest diumenge, 29 de setembre, Artés celebrarà una nova edició del Correllengua, un esdeveniment que fa vint-i-tres anys que treballa per a la difusió de l'ús de la llengua i la promoció de la cultura popular dels Països Catalans des d'una aposta lúdica, popular i participativa. "Volem reforçar el paper del català com a eina d'inclusió social de les persones nouvingudes en un moment on aquesta comunitat es veu amenaçada pel retrocés en matèria de drets i llibertats que es viu a l'estat espanyol i al conjunt de la Unió Europea", manifesten els organitzadors del certamen.

Enguany, i coincidint amb el vint-i-cinquè aniversari de la seva mort, el Correllengua retrà homenatge a l'escriptor, periodista i dibuixant Pere Calders, que, al llarg de la seva trajectòria va rebre premis com el Víctor Català (1954); el Sant Jordi de novel·la amb L'ombra de l'atzavara (1963); el Lletra d'Or amb Invasió subtil i altres contes (1979), o el Nacional de Periodisme (1993). A més, va ser mereixedor, l'any 1982, de la Creu de Sant Jordi, i del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, l'any 1986. 

La vint-i-tresena edició del Correllengua d'Artés començarà a les deu del matí amb la pintada d'un mural al parc de Can Cruselles, ubicació en la qual transcorreran la resta de propostes. Tot plegat continuarà a les cinc de la tarda, amb un espectacle d'animació infantil amb contes a càrrec de Clara Gavaldà. Una hora més tard, a les sis, es donarà el tret de sortida a un maridatge de contes curts de Pere Calders i tastos de licors de la terra, a càrrec de la cooperativa Tres cadires. 

La jornada acabarà a dos quarts de vuit del vespre amb un concert animat a càrrec de la banda King "Q" Sham, que interpretarà melodies per ser ballades d'arreu del món, posant en valor la importància de la música tradicional i popular.