procés català

El Tsunami Democràtic ocupa l'oficina de CaixaBank del Passeig de Manresa

Una vintena llarga de persones s'han plantat a l'entrada de l'ens per denunciar "les empreses que financen la repressió"

per NacióManresa , Manresa, 26 de setembre de 2019 a les 09:14 |
L'acció de Tsunami Democràtic a l'oficina de CaixaBank del Passeig de Manresa | Pere Fontanals
El Tsunami Democràtic ha organitzat diverses accions aquest matí de dijous, 26 de setembre, a ciutats d'arreu del país, entre les quals s'hi troba Manresa. En el cas de la capital del Bages, la plataforma ha ocupat, durant una estona, l'oficina de CaixaBank que hi ha en el primer tram del Passeig Pere III. Tal com han explicat a través de Twitter, l'objectiu és denunciar "les empreses que financen la repressió".  

Al llarg de l'estona que ha durat l'acció (ha finalitzat a un quart de deu), l'ambient ha estat pacífic i de calma. Tant manifestants com treballadors de l'entitat bancària s'han respectat mútuament. Per "protocol", des de CaixaBank han avisat a Mossos d'Esquadra, que no s'han oposat a l'assentada. Barcelona, Vilafranca del Penedès, Calella i Granollers han estat, també, escenaris de l'acció. En el cas de la capital catalana, la plataforma ha ocupat l'oficina de CaixaBank del carrer de Buenos Aires; a Vilafranca, l'oficina que hi ha a la plaça de Sant Joan; a Calella, la que hi ha al carrer de l'Església; i a Granollers l'oficina de la plaça Maluquer i Salvador.


El Tsunami ja va fer una acció similar dimecres al matí. Una cinquantena de persones van ocupar una oficina de CaixaBank al barri de Gràcia de Barcelona per retreure a l'entitat la seva col·laboració amb l'Estat i la repressió contra l'independentisme.

Els concentrats van repartir fulls informatius als treballadors de l'entitat demanant-los suport en la lluita contra les empreses de l'Íbex-35. Al final del dia, a través de Twitter, el Tsunami ja va obrir la porta a futures accions en la mateixa línia: "Avui érem 50. Us n'imagineu 50.000?".

 

Participació