La Taverna Popular de la Fira de Santpedor inclourà novetats dissabte

Entre els actes que organitzen l'Ateneu Popular Ca la Teia i els Bous de Focs s'hi podran veure fins a cinc concerts des de divendres a diumenge

Redacció
25 de setembre del 2019
Actualitzat a les 10:24h
Un any més, durant el marc de la Fira de Sant Miquel de Santpedor, l'Ateneu Popular Ca la Teia, juntament amb els Bous de Foc, organitza l'espai festiu i autogestionat la Taverna Popular de la Fira, amb els ja tradicionals actes que cada any omplen la placeta del Born durant l'últim cap de setmana de setembre, com el Firatasca de divendres , el Tast de cerveses artesanes de dissabte o el Karaoke Popular de diumenge. 

Enguany, les novetats arriben el dissabte amb el canvi de l'hora del Tast, que serà a les 19h, abans del Correfoc. A més, després del Correfoc, per tal de refrigerar els seus assistents i participants, s'ha organitzat la Porronada de Ginbirra i un concert festiu. 

La Taverna Popular de la Fira es va crear l'any 2007 per part de joves de l'Institut d'Auro que s'havien organitzat per formar un nucli del Sindicat d'Estudiant dels Països Catalans a Santpedor. Amb la idea de crear un espai alternatiu, combatiu, popular i autogestionat dins el marc de la Fira de Sant Miquel, es va organitzar la denominada “Barra Alternativa”, paral·lelament a l'organització de la Festa Major Alternativa. 

Des d'aleshores, diferents col·lectius i moviments socials del poble, com ara l'Assemblea de Joves El Graner, organitzen actes durant la Fira i els dies previs que omplen de festa, autogestió i compromís la placeta del Born. Actualment és l'assemblea de l'Ateneu Popular Ca la Teia que n'assumeix l'organització, com ho ve fent des de la seva creació, amb la col·laboració dels Bous de Foc de Santpedor. 

No obstant, els actes s'iniciaran el divendres 27 de setembre amb la tercera edició del Firatasca. Aquest acte, previ a la Fira, tindrà el seu punt d'inici amb un sopar popular de botifarra, amb opció vegana i celíaca, a la placeta del Born. Seguidament, els Castellers de Santpedor donaran el tret de sortida a la cercavila nocturna que recorrerà diferents carrers, places i bars del Casc Antic, amenitzada per la festiva Xaranga Màgic, de Sallent, a més de les actuacions de cultura popular santpedorenca a càrrec dels Bous de Foc, la Colla Bastonera Picarols i els Geganters. El Cercatasques finalitzarà a la mateixa placeta del Born i donarà el grup Ayawascat, qui a partir de la 1h omplirà de música i rauxa la placeta del Borns a ritme de versions desenfrendades. 

Els actes de dissabte s'iniciaran amb la setena edició del Tast de cerveses artesanes, a càrrec de la Sandra Prenyanosa, de la cerveseria manresana Taverna dels Predicadors. Prenyanosa explicarà fins a sis projectes cervesers d'arreu mentre són degustats pels assistents amb música en directa. Els tiquets es poden obtenir a la cerveseria La Tanca fins dimecres, amb un cost de 12 euros i inclou sopar d'entrepà d'hamburguesa. Existeix també l'opció de sopar únicament, sense necessitat d'obtenir el tiquet prèviament. 

A les 21h està previst el Bateig del Bou Brufat ja estrenat al Pregó de la Festa Major passada, que tindrà com a figures padrines la Cabra de Reus i el Drac de la Geltrú. En acabat, l'Encesa del Timbaler marcarà l'inici del Correfoc, que començarà i acabarà la Plaça Gran, i que aquest any compta amb fins a tres colles convidades. Així, juntament amb la colla local i les padrines del Bou Brufat, també cremaran els Diables de la Maurina de Terrassa. 

A l'acabar el Correfoc, s'ha organitzat a la placeta del Born un refrigeri amb la Porronada de Ginbirra, una beguda composta de cervesa i ginebra que des de fa uns anys s'ha popularitzat consumir-la a la Taverna el dia de la Fira. Per primera vegada a la Taverna, al dissabte de vigília de Fira, es comptarà amb un concert a càrrec d'Antonio el Remendao que servirà per arrodonir la nit. 

Pel què fa al diumenge de Fira, es manté altra vegada la col·laboració amb l'espai gastronòmic que organitza la Granera al local del Born, que ofereix pintxos i tapes a preus populars, mentre que el col·lectiu de Ca la Teia s'encarregarà del servei de begudes i l'organització de diferents actes durant el dia a la placeta, que enguany serà decorada pel nou col·lectiu ecologista de Santpedor. 

Fins a tres concerts a taquilla inversa tindran lloc diumenge 29 a la Taverna, començant pel grup amb missatge Sèlia, que oferirà el seu repertori durant l'hora del vermut, juntament amb el grup de indie-folk The Skyland. A la tarda, serà el torn del grup manresà Entre d'altres, com a preludi de l'esperat Karaoke Popular que enguany arriba a la seva novena edició, juntament amb el III Concurs de Camises Alegres que tindrà lloc durant el vespre del diumenge a la Taverna. 
Arxivat a