Encesa d'espelmes contra la violència de gènere a Súria

Redacció
22 de novembre del 2009
576_1258913844Foto_3
576_1258913844Foto_3

Participants en l'acte d'encesa d'espelmes a la plaça de Sant Joan. Ajuntament Súria

La plaça de Sant Joan va acollir ahir, dissabte, l’acte central de la Setmana per a la Igualtat de Gènere, celebrat pel vespre amb una encesa d’espelmes i la lectura pública d’un manifest. El programa d’activitats, organitzat per l’Ajuntament de Súria, es va iniciar divendres passat amb una xerrada de la coneguda advocada, periodista i exparlamentària Magda Oranich.

Prop d’un centenar de persones va participar en l’encesa d’espelmes, que va convertir la cèntrica plaça surienca en un espai d’adhesió cívica al Dia Internacional contra la violència envers la dona. En el manifest, llegit per alumnes de l’Escola Municipal d’Adults, s’afirma que "la violència contra les dones i llurs fills i filles s’ha convertit en una de les més clares manifestacions de vulneració dels drets humans referents a la integritat física i moral, la dignitat, la salut i la seguretat de les dones".

En el manifest, signat per les principals institucions públiques catalanes, també es demana "el compromís i la implicació de la societat civil, per tal d’avançar conjuntament i amb contundència en l’eradicació de la violència masclista". L’acte va acabar amb una actuació del grup musical Bokillas. Pel matí es va instal—lar a la plaça de Sant Joan una parada de divulgació i es van repartir espelmes per a la concentració del vespre.

En la seva xerrada de divendres, Magda Oranich va manifestar que "la lluita pels drets de les dones és la lluita pels drets humans i per la llibertat". La conferenciant va explicar que al nostre país s’ha avançat "moltíssim" en l’equiparació legal d’homes i dones, però va afegir-hi que "és més fàcil fer lleis que canviar mentalitats".

Magda Oranich va explicar que aquestes millores legals han fet possible "una societat millor", però va remarcar que "les dones encara no tenen drets" a molts països. L’acte inaugural de la Setmana va omplir el saló de sessions de l’Ajuntament, amb la presència d’una cinquantena de persones.

L’objectiu de la Setmana per a la Igualtat de Gènere és avançar en la sensibilització social cap a l’assoliment d’aquest objectiu i eradicar la violència cap a les dones. La Setmana per a la Igualtat de Gènere té el suport del Consell Comarcal del Bages, la Diputació de Barcelona i l’Institut Català de les Dones.
 

Espelmes contra la violència de gènere, a la plaça de Sant Joan. Ajuntament Súria


Lectura del manifest contra la violència de gènere, a càrrec d'alumnes de l'Escola Municipal d'Adults. Ajuntament Súria


Actuació del grup Bokillas durant l'acte per la igualtat de gènere. Ajuntament Súria


Magda Oranich, durant la conferència pronunciada al saló de sessions. Ajuntament Súria
Arxivat a