Els grups municipals de Catalunya en Comú del Bages se sumen a la Vaga Mundial pel Clima

També impulsaran mocions al ple dels Ajuntaments on tenen representació

Redacció
25 de setembre del 2019
Actualitzat a les 9:25h
Els grups municipals de Catalunya en Comú del Bages, davant l'emergència climàtica, donaran suport i se sumaran a la mobilització ciutadana convocada per al 27 de setembre.

La vaga mundial pel clima es planteja com una mobilització que serà vaga estudiantil, vaga de consum, mobilitzacions als centres de treball i als carrers, tancaments en suport de la lluita climàtica,...

Els Comuns a més a més de sumar-s'hi, impulsaran, de manera transversal i conjunta amb tots aquells grups municipals que s'hi vulguin sumar, mocions al ple dels Ajuntaments on tenen representació per instar el reconeixement de l'emergència climàtica i les mesures que es poden fer a nivell local, davant l'estat d'emergència en què ens trobem i el paper rellevant que pot tenir el món local per posar-hi fre.

En aquest sentit, la moció parteix de l'acceptació de la veritat de la crisi climàtica sobre la gravetat de la situació. Insta ha Admetre les evidències científiques, així com, el camí de reducció de les emissions proposat és l'única manera de protegir l'existència d'un futur per al municipi. La ciutadania ha d'entendre la urgència i irreversibilitat d'aquesta lluita i els Ajuntaments han de tenir un paper clau en la formació, educació i informació sobre el necessari fre a les emissions i realitzar una vital adaptació a les conseqüències de l'increment de la temperatura global.

Entre els acords, s'insta a iniciar (o continuar desenvolupant) la necessària adaptació del municipi a la crisi climàtica, amb les conseqüències de l'increment de la temperatura global, les onades de calor, la irregularitat de les precipitacions, l'augment del nivell del mar i altres manifestacions que ja s'estan manifestant i l'elaboració d'un pla d'emergència climàtica del municipi, així com a sumar-se a la convocatòria internacional de Vaga mundial pel clima.