El carrer del Forn estrena la millora de la pavimentació i l'ampliació del clavegueram

L'Ajuntament de Manresa ha dut a terme els treballs aquest estiu, amb un pressupost superior als 150.000 euros

Presentació de la finalització de les obres al carrer del Forn
Presentació de la finalització de les obres al carrer del Forn | AjM
Redacció
23 de setembre del 2019
Actualitzat a les 18:55h
L'Ajuntament de Manresa ha presentat aquest dilluns al migdia les obres del millora de la pavimentació i ampliació de la xarxa de clavegueram del carrer del Forn, una actuació que es va iniciar el mes de juny i que recentment ha finalitzat, i que tenia té un doble objectiu: resoldre la problemàtica de l'enfonsament de la seva calçada, i fixar una nova xarxa de clavegueram en el tram nord del carrer amb la finalitat de donar continuïtat a aquesta xarxa de servei.

Les obres han tingut un pressupost de 151.498,80 euros (IVA inclòs), dels quals 90.000 són una aportació de l'Ajuntament, i la resta de l'import és a càrrec d'Aigües de Manresa, amb qui el consistori ha signat un conveni. Les obres es van iniciar el 10 de juny passat. En total s'ha actuat a l'entorn de disset finques.

Aquest migdia, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha fet una visita a les obres finalitzades, juntament amb el primer tinent d'alcalde i regidor de Presidència, Marc Aloy; el regidor d'Urbanisme i Mobilitat, David Aaron López; i el regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Joan Calmet. També hi ha estat present la sots-directora tècnica d'Aigües de Manresa, Mireia Félix.

Millora d'una pavimentació molt precària

Fins al juny, la pavimentació existent al vial era molt precària i presentava un enfonsament en el primer tram –el tram nord-, justament el tram on s'ha renovat la xarxa de clavegueram.

Els treballs s'han dut a terme en dues fases. En el tram nord, l'actuació ha consistit en la consolidació amb formigó d'un mur de mamposteria existent, la pavimentació del carrer en plataforma única amb un paviment asfàltic de 8 centímetres de gruix i la continuïtat de la xarxa sanejament que era inexistent. En el tram sud, l'actuació s'ha limitat a la millora de pavimentació i treballs de disposició i connexió dels embornals a la xarxa de clavegueram.

Amb aquesta actuació, l‘Ajuntament dona resposta a una petició històrica reivindicada pels veïns i veïnes d'aquesta zona de la ciutat. L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, s'ha felicitat per haver pogut finalment dur a terme aquesta millora: "portem a terme les actuacions necessàries, sempre d'acord amb els pressupostos disponibles, i independentment de si on hem d'actuar és a prop o lluny del centre. En aquest cas, aquí convenia actuar, els veïns feia temps que ho demanaven i hem pogut dur a terme una actuació completa al carrer amb un bon nivell de qualitat".

Al seu torn, el regidor d'Urbanisme, David Aaron López, ja explicat que a l'obra "hi ha una part visible i una altra d'invisible. La invisible té a veure amb la contenció del mur, hem pogut estabilitzar-lo i que no doni més problemes, per nosaltres és molt important la seguretat i l'accessibilitat. La part més visible és la pavimentació, que permet una intervenció integral. La solució ha estat molt satisfactòria i té afany de durabilitat".

El regidor de Presidència, Marc Aloy, hi ha afegit que la vorera preexistent era molt estreta i gairebé dificultava el pas en comptes de facilitar-lo. Ara s'ha fet de plataforma única, amb una peça de formigó a tocar de les cases. Pel que fa al mur exterior, s'ha utilitzat l'anterior de pedra com a encofrat, i s'ha construït un mur de formigó nou".

Mireia Félix, sots-directora tècnica d'Aigües de Manresa, ha explicat que fa uns mesos van renovar una xarxa de clavegueram en una zona propera i ara s'ha pogut dur a terme el tram de claveguera del carrer del Forn per connectar-la a aquesta nova canalització.