Ajornat el desnonament que era «improrrogable» d'una família al carrer Barcelona

Una quarantena de membres de la PAHC es concentren davant de l'immoble

Abderrahman Latrach, en el centre, comunica l'ajornament del seu llançament
Abderrahman Latrach, en el centre, comunica l'ajornament del seu llançament | Pere Fontanals
23 de setembre del 2019
Actualitzat a les 11:39h
El jutjat de Manresa ha ajornat el desnonament d'una família amb tres menors d'edat al carrer Barcelona de Manresa després que en l'avís que els havia adreçat havia adjectivat el llançament d'"improrrogable" en una expressió inèdita des de l'òptica de la PAHC Bages.

Poc després de les 10 del matí, l'hora assenyalada per a l'execució, Abderrahman Latrach, el pare de la família, sortia al carrer i avisava a la quarantena d'activistes mobilitzats, que el llançament s'havia ajornat a l'espera que el jutjat comprovés la situació dels inquilins amb els Serveis Socials de l'Ajuntament.

Segons ha confirmat NacióManresa des dels Serveis Socials municipals, la regidoria va traslladar al jutjat el passat divendres que la família té adjudicat un habitatge, tot i que encara no tenen data. Aquesta informació ha fet que el jutjat hagi reconsiderat el desnonament "improrrogable".

Abderrahman Latrach, la seva esposa i els seus tres fills es troben a la Taula d'Emergència Social de l'Ajuntament, i en una primera instància estaven sentenciats després que el jutjat no atengués l'informe dels Serveis Socials municipals, i que valorés el desnonament com a "improrrogable".

La família, que portava vivint des de deia 6 anys en aquest pis del carrer Barcelona s'havia queixat en una roda de premsa que va fer divendres, que la propietat feia servir el pis on havien entrat a viure com a traster, i que ells havien fet totes les reformes perquè fos habitable. Després d'això, quan va finalitzar el contracte, l'octubre de 2017, l'empresa propietària de tot el bloc, la barcelonina Burés 2001, SL, els havia comunicat que els pujava el lloguer de 325 a 470 euros, un 44,6% més.


Aquest increment, segons va explicar el propi Latrach, s'havia aplicat als vint-i-cinc inquilins de l'edifici i alguns l'havien acceptat. Ell va parlar diverses vegades amb representants de l'empresa propietària que, a més, només li oferien una renovació de contracte d'un any, de manera que temia que "any rere any ens volguessin pujar el lloguer".

Des de la finalització del contracte, la família va continuar pagant el lloguer fins fa uns mesos el seu advocat els va advertir que al no haver renovat el contracte el lloguer que pagaven no era oficial, moment en que van decidir deixar de fer-ho.

Un cop ha arribat la notícia que s'havia ajornat el desnonament, Abderrahman Latrach i la quarantena d'activistes de la PAHC s'han desplaçat fins a la gestora del lloguer, AFinance, al carrer del Bruc 125, per continuar amb els seus clams de "sí que es pot".