Mar Poyato: «Marchena és educat, respectuós i accessible»

Els periodistes bagencs que van cobrir el judici al procés des del Tribunal Suprem expliquen la seva experiència a Manresa

Mar Poyato, Marc Martínez Amat i Salvador Redó
Mar Poyato, Marc Martínez Amat i Salvador Redó | Pere Fontanals
20 de setembre del 2019
Actualitzat a les 23:24h
La priodista manresana, Mar Poyato, i el periodista santpedorenc, Marc Martínez Amat, corresponsal a Madrid i cap de política,tots dos de RAC1, han explicat aquest divendres a Manresa com va ser la seva experiència seguint el judici al procés des del Tribunal Suprem.

La coincidència amb l'aniversari de la intervenció judicial a la conselleria d'Economia i la posterior manifestació han fet impossible que el periodista de Sant Joan de Vilatorrada, Quico Sallés, fos a la cita com s'havia anunciat en la convocatòria.

Anècdotes i experiència personal han estat els fils conductors de la conversa que han mantingut amb Salvador Redó i el públic, que no ha deixat de preguntar en tot moment.

Marc Martínez Amat ha admès que  "és difícil marcar distàncies quan l'objecte de la informació són uns presos amb qui has compartit molts moments al Parlament". "En el judici hi ha un plus emocional afegit que complica les relacions professionals amb els companys dels altres mitjans", ha advertit.

Mar Poyato, que fa de corresponsal a Madrid des de juliol de 2017, i que es cuida principalment de la informació judicial, ha explicat que a l'entorn del Tribunal Suprem "hi ha molt debat entre els set magistrats que han de dictar sentència, i com que volen una resolució unànime, s'estan allargant els terminis per fer-la pública".

Per això mateix, "perquè hi ha magistrats que no estan d'acord amb la rebel·lió", s'ha mostrat convençuda que aquesta no serà la sentència. "Com que no volen vots particulars, hauran de negociar una sentència que acontenti a tots els jutges".

Preguntada des del públic, Poyato ha admès que, "salvant el tema ideològic", Marchena "és educat, respectuós i accessible" per als professionals de la informació, "cosa que no es pot dir de tots els jutges".

Les anècdotes de la feina diària durant el judici han marcat bona part de l'acte organitzat per la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes en el marc del Pessics de Vida.