BAXI Manresa

Dani Pérez: «Tenim el llistó molt alt i això ha de ser una motivació»

El jugador de l'Hospitalet de Llobregat admet que l'equip actual té el llistó molt alt

per Xavier Sucarrats , Manresa, 20 de setembre de 2019 a les 19:33 |
Dani Pérez en el partit contra el Morabanc Andorra de la Lliga Catalana | J. Alberch
El jugador de l'Hospitalet de Llobregat Dani Pérez va ser el primer fitxatge del BAXI Manresa 2019-20. Arriba amb ganes de canviar el xip de la passada temporada. Considera que pot formar un bon tàndem amb Frankie Ferrari, l'altre base de l'equip. Però al mateix temps admet que l'equip actual té el llistó molt alt. Durant la Basketball Champions League li agradaria fer un xic de turisme per Israel. Si n'hi ha ocasió. 

- En quin punt es troba el BAXI Manresa a pocs dies de començar la competició?


- Seguim sumant entrenaments. Seguim sumant minuts a pista. Estem encara en un procés de conèixer-nos. Però l'equip està treballant bé. Les sensacions són bones i hem competit en tots els partits. Alguns han acabat amb derrota i altres amb victòria. Seguim en un procés de creixement que no dura cinc setmanes sinó que és un procés llarg.

- A la pretemporada doneu una importància relativa als resultats. Alguns dels partits s'han escapat al final. A què es deu aquesta manca de resolució?


- L'entrenador sempre ens remarca que en els partits de pretemporada el menys important és el resultat. Són setmanes amb càrregues de treball important i no arribes al partit al cent per cent. No ens ha de preocupar perdre els partits als últims minuts o no poder tancar un partit quan ets cinc o sis punts per sobre. 

- Arriba a un equip que va fer una temporada excel·lent. Les comparacions que es puguin fer amb aquell equip poden ser injustes?

- És un equip totalment diferent si mirem l'entrenador i els jugadors. Ha canviat molt. Venen de fer un any increïble perquè ningú s'esperava el que BAXI Manresa ho fes tan bé. Tindrem el llistó molt alt i ha de ser una motivació intentar fer una temporada igual de bona i que la gent segueixi igual d'engrescada que ho va estar al darrer any. 

- En el cas de Dani Pérez les coses no van anar tan bé i el seu equip, el Guipúscoa, va perdre la categoria. Com afronta un jugador un any postdescens?

- Canviant el xip. Al final, les temporades quan són dolentes duren nou mesos i quan són bones en duren nou i mig. Hi ha hagut un estiu pel mig i vinc a Manresa amb ganes de fer-ho molt bé.

- Va ser el primer fitxatge del BAXI Manresa aquesta temporada. Què li va atreure de l'oferta manresana?

- Sobretot van mostrar molt interès. Ja havíem parlat amb anterioritat i m'havien deixat clar que comptaven amb mi. Sempre és important això. Per sobre dels diners i de l'oferta. 

- Poder tornar a Catalunya va ser un aspecte que va valorar en el seu moment?

- En un primer moment no és una cosa que es tingui present. Però quan es porten deu anys rondant poder jugar un o dos anys a prop de la família i els amics és un ‘plus' que s'ha d'afegir.

- Què ens pot dir del Frankie Ferrari. El seu companys al lloc de base?

- És un jugador que arriba nou a Europa. És un jugador molt interessant. Pot anotar. Dirigeix. No és el típic jugador americà que només pensa en anotar sinó que fa jugar l'equip. Quan estigui adaptat pot donar un rendiment molt bo a la lliga. 

- És un dels anys en què el rol de primer i segon base està menys marcat?

- Això és decisió de l'entrenador. Al final, la nostra feina, estiguem deu o trenta minuts en pista, és donar el millor de l'equip. Alguns partits potser jugarà més el Frankie. En altres, jo mateix. L'important és que tots estiguem al cent per cent i l'equip jugui bé. 

- Frankie Ferrari, Jordan Davis, Juan Pablo Vaulet… Tots ells jugadors molt joves. Què té de positiu i de negatiu tanta joventut?

- De bo és que la gent ha arribat amb moltes ganes de fer-ho bé a la lliga ACB. La millor d'Europa. I de negatiu que pot portar un temps d'acoblament. 

- El BAXI Manresa torna a Europa vint anys després. Com afronta la plantilla aquest repte?

- Estem tots molt il·lusionats per poder viatjar i poder competir amb equips d'altres lligues. A nivell personal, és una de les coses que em van cridar l'atenció quan es van posar en contacte amb mi. Ens ho prendrem seriosament i anirem sempre al màxim. Tan a la lliga com a Europa. 

- Vostès viatjaran per feina. Però dels llocs que visitaran n'hi ha algun que li faci especial il·lusió?

- No sabria massa què dir. Israel és un país que m'atrau molt. No hi he pogut anar i me n'han parlat molt bé. I després on anem. Itàlia, Bèlgica… Són països importants d'Europa. Si es pot fer un tom es farà. Però no estic segur de poder fer-ho.

 

Participació