Habitatge

La PAHC denuncia un desnonament per una pujada del lloguer del 44,5%

Per primera vegada el llançament ha arribat amb l'afegitó d'"improrrogable"

per Pere Fontanals, Manresa | 20 de setembre de 2019 a les 10:07 |
Membres de la PAHC davant d'AFinance | Pere Fontanals
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Abderrahman Latrach, la seva esposa i els seus tres fills menors d'edat seran desallotjats de casa seva el proper dilluns, al carrer Barcelona, 75, després de viure-hi 6 anys i pagar, religiosament, el seu lloguer, segons ha denunciat la PAHC davant la immobiliària que gestiona els lloguers de tot el bloc, AFinance.

La família afectada es va trobar l'octubre de 2017 que, amb la renovació del contracte, el propietari del pis, Burés 2001 SL, li va voler pujar el lloguer de 325 euros a 470, un 44,6% més, i amb  un contracte de només 1 any. Es dona el cas, que quan Latrach i la seva família van accedir al pis, el 2013, es trobava en molt mal estat de conservació i el mateix inquilí va anar realitzant obres de millora. Aquestes obres són les que la propietat ha aprofitat per reclamar l'augment del lloguer.


"La propietat ha fet el mateix amb les 25 famílies que viuen en el bloc, i molts dels llogaters han acabat pagant l'increment", ha afirmat Latrach, que es troba en l'atur des de fa 2 anys. "no puc pagar 470 euros mensuals, i menys encara estar pendent d'un contracte de només un any", explica.

El jutjat ha anunciat a la família que el proper dilluns a les 10 del matí es portarà a terme el seu llançament, de manera "improrrogable". És la primera vegada que la PAHC gestiona un desnonament amb aquesta expressió. De res no han servit els informes de Serveis Socials de l'Ajuntament ni que la família es trobi en la Taula d'Emergència Habitacional.

 

Participació