El govern de Sant Joan aprova els sous dels regidors aprofitant absències a l'oposició

Els regidors d'ERC, Junts per Catalunya i Compromís abandonen el ple

Regidors del govern votant a favor de les retribucions
Regidors del govern votant a favor de les retribucions | Pere Fontanals
20 de setembre del 2019
Actualitzat a les 10:12h
Els regidors del govern i l'oposició de Sant Joan de Vilatorrada ja tenen les dedicacions i les retribucions aprovades, després d'un intent i mig fallit i a un cost elevadíssim per al seu alcalde Jordi Solernou, que ha avançat una setmana el ple per aprofitar la baixa de Gil Ariso (JxCat) i Iban Hortal (Compromís) i tenir una falsa majoria amb que aprovar-se els sous. Un gest, a més a més, inútil, perquè amb l'abstenció anunciada de la regidora de Ciutadans s'hagués produït un empat que hauria decidit el vot de qualitat de l'alcalde.

De fet, això és el que li va tirar en cara els representants dels tres grups municipals. En un ple que semblava de pel·lícula italiana, els representants de Compromís, ERC i Junts per Catalunya van deixar l'alcalde sol amb els seus regidors de govern i amb la regidora de Ciutadans, que es va abstenir en la votació després que aconseguís treure el topall de les indemnitzacions a l'oposició.

Dels regidors de l'oposició només va quedar-hi el republicà Ramon Planell, perquè a banda de les queixes per l'aprovació de les dedicacions i retribucions dels regidors aprofitant les absències a ple, les formacions de l'oposició, i ERC com a proposant, també es van queixar que el govern no acceptés debatre una moció que ja havien presentat al ple de juliol i que, sistemàticament, no era inclosa en l'ordre del dia: penjar un llaç groc a la façana del consistori per demanar la llibertat dels presos polítics.

Planell va tibar de jurisprudència per assegurar que presentarien un recurs contenciós administratiu que comportaria, segurament, la invalidació de tot el ple, "incloses les retribucions dels regidors".

El debat del punt va acabar encara pitjor quan la portaveu del PSC, al govern amb Alternativa, Elia Tortolero, va acusar de "fatxa" el representant de Compromís, Albert Marañón, i va retreure a ERC el nomenament de Vilagrà com a gerent del Consell Comarcal.