La Festa de la Verema d'Urpina es trasllada al 28 de setembre per la previsió de pluges de dissabte

La festa comptarà amb el mateix format a la finca de Sant Salvador de Guardiola

La Festa de la Verema d'Ampans canvia de dissabte
La Festa de la Verema d'Ampans canvia de dissabte | Ampans
Redacció
19 de setembre del 2019
Actualitzat a la 13:56h
La 10a edició de la verema solidària d'Ampans es trasllada a dissabte 28 per l'alta previsió de pluja d'aquest dissabte. A partir de les 17h i fins la mitjanit es podrà gaudir d'activitats relacionades amb els vins Urpina i els formatges Muntanyola, que l'entitat elabora de forma artesanal a la finca.

La música tindrà gran protagonisme i comptarà amb tres grups emergents, entre els quals hi ha Los Valientes, quartet revelació que combina el so garage i el punk i que és premi Tendències de Regió7.

També hi haurà servei de bar a la plaça de la formatgeria fins entrada la nit, es podran tastar els nous vins d'Urpina i adquirir-los junt amb els formatges amb promocions especials.

El tast musicat a peu de vinya és un dels grans atractius de la festa. El presentarà l'enòleg Joan Soler, i començarà amb una versió de “petit País” de Lluís Llach. Com que la ubicació del tast serà a la mateixa vinya, les places són limitades i cal una inscripció prèvia.

Com ja és habitual, els més xics podran gaudir de l'activitat de verema, aixafant el raïm a la tina i elaborant-ne el most. També hi haurà un taller de dibuix per als més xics, una activitat de geocaching i jocs gegants.

Urpina va ser una donació a Ampans i s'ha convertit en un projecte que dóna oportunitats d'inserció laboral i acolliment residencial a persones amb discapacitat intel·lectual. La finca està situada a Sant Salvador de Guardiola. S'hi pot accedir des de la carretera d'Igualada, sortida Sant Salvador oest (com arribar).

Al sòl d'Urpina hi creixen els ceps de Merlot i Cabernet Sauvignon dels que Ampans elabora els vins 3 Nits i U d'Urpina. Però enguany Ampans presenta dos nous vins que acaben de sortir al mercat. Amb varietats autòctones recuperades, Ampans elabora Cor Valent, sumoll cent per cent, i Dues Mans, un cupatge amb base de mandó. Tots quatre vins sota el segell de la DO Pla de Bages. 

La Festa de la Verema compta amb el suport de Puigdellivol, Fragua Manresana, Mafrica, Fusteria García, Selcovi, Bricdeu10 i Mebsa. Per a més informació Ampans ha posat a disposició un telèfon de consultes (938272300) i es podrà seguir la informació a la seva pàgina web