Ampans construirà a Sant Fruitós un centre d'ensenyament i residència per a joves amb discapacitat

Ho farà en un terreny que l'Ajuntament del poble va adquirir l'any 2011 per 1,8 milions d'euros, fruit d'una sentencia d'expropiació

Imatge aèria del terreny on Ampans construirà el centre d'ensenyament i residència
Imatge aèria del terreny on Ampans construirà el centre d'ensenyament i residència | GSV
NacióManresa
19 de setembre del 2019
Actualitzat a les 10:50h
El ple municipal de Sant Fruitós ha aprovat, aquesta setmana, la cessió, per un període de 90 anys, del terreny de l'avinguda Girona (a tocar de la carretera de Berga) a la Fundació Ampans per tal que hi construeixi un edifici destinat a l'ensenyament i la residència per a joves amb discapacitat.

Es tracta d'un terreny que l'Ajuntament del poble va adquirir l'any 2011 per 1,8 milions d'euros, fruit d'una sentencia d'expropiació, amb la voluntat de realitzar-hi algun tipus d'equipament. En aquest sentit, ara el consistori ha considerat adequada aquesta concessió, perquè "genera una activitat amb un alt valor social, més que no pas econòmic", asseguren fonts internes.

A hores d'ara, Ampans ja està treballant en el projecte arquitectònic per ubicar en aquest terreny, de 8.000 metres quadrats, un servei d'acolliment per a joves en una primera fase i posteriorment una residència. A banda de la construcció dels equipaments, la fundació també s'encarregarà de realitzar la urbanització del tram de l'avinguda Girona on hi ha el terreny, així com també els seus accessos.