Santpedor s'organitza contra el canvi climàtic

Unes quaranta persones participen en un acte convocat per la CUP

Acte de la CUP sobre la Vaga Mundial pel Clima
Acte de la CUP sobre la Vaga Mundial pel Clima | CUP
Redacció
18 de setembre del 2019
Actualitzat a les 23:04h
Unes quaranta persones van participar a l'acte titulat Canviem el sistema, no el clima organitzat per la CUP de Santpedor el passat dimecres 18 de setembre.

L'esdeveniment va consistir en una xerrada de Chloè Prodhomme, doctora en climatologia i veïna del poble, i una assemblea oberta posterior. Durant la seva explicació, Prodhomme va deixar clar que el canvi climàtic és ja una realitat i que si no es fa un gir total en la utilització de combustibles fòssils, les temperatures i catàstrofes naturals aniran a més.

Durant el debat, les assistents van discutir diverses alternatives a treballar al municipi per tal de revertir la situació d'emergència climàtica en la que ens trobem i es va arribar finalment a la conclusió que la solució passa per un canvi radical tant en el sistema com en la forma de consumir de la població. Així doncs, una gran part de les participants es van comprometre a reunir-se periòdicament per tal de posar en marxa propostes concretes cap a un model de vida sostenible.

L'esdeveniment es va emmarcar dins de les mobilitzacions globals que culminaran el proper divendres 27 de setembre en la Vaga Mundial pel Clima, convocada per diversos moviments ecologistes. A nivell comarcal s'ha convocat una manifestació el mateix dia 27 a Manresa que començarà a les a les 19h des de la Ben Plantada.
Arxivat a