«Mexicatas» de Sergi Belbel arribarà diumenge al Teatre Conservatori

El muntatge, a càrrec de vuit actrius mexicanes que viuen a Catalunya, explica amb grans dosis d'humor com veuen Catalunya, Espanya, i també Mèxic

Presentació de la funció de «Mexicatas» al Teatre Conservatori
Presentació de la funció de «Mexicatas» al Teatre Conservatori | MEES
Redacció
18 de setembre del 2019
Actualitzat a les 19:19h
El Teatre Conservatori acollirà aquest diumenge, 22 de setembre a les 18h, Mexicatas de Sergi Belbel. Una obra interpretada per vuit actrius mexicanes que expliquen, amb un especial sentit de l'humor, algunes gotes de drama, quatre o cinc cançons i un gran desplegament d'energia, les seves experiències (particulars i col·lectives) en el seu exili per terres catalanes.

En dotze escenes independents, de tall minimalista, les actrius, a través de les seves veus, de les seves paraules i dels seus cossos, intentaran comprendre com es veu Mèxic des d'una distància no desitjada i com es veuen Espanya i Catalunya des de la propera llunyania d'un desterrament agredolç.

Aires, aromes, sorolls i espècies profundament mexicanes barrejades amb la brisa suau, humida, enganxosa i traïdora de la Mediterrània.

Mexicatas està dirigida per Antonio Calvo i interpretada per Merlene Avendaño, Lupe Cano, Esmeralda Elizalde, Ariadna Ferreira, Mónica Mar, Thania Paulinni, Marisol Salcedo i Nadia Zúñiga. L'obra es va estrenar el 2018 a Fira Tàrrega i ara arriba a Manresa abans de tornar a fer temporada a l'Espai Joan Brossa de Barcelona. 

Les entrades per veure Mexicatas tenen un preu de 15€ (12€ majors de 65 anys i 6€ menors de 25 anys i amb Carnet Galliner) i es poden comprar a les taquilles del teatre Kursaal o per internet.