Estiu

Oberta la recollida de fotografies del concurs Viatgers Manresans 2019

El concurs consta de dues categories, una per a adults i una altra per a infants de 6 a 12 anys

per Redacció, 18 de setembre de 2019 a les 14:29 |
Els guanyadors de l'edició de 2018 del «Viatgers Manresans» | AjM
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Des del passat dia 12 de setembre resta obert el termini per presentar les fotografies per al concurs de Viatgers Manresans 2019, que convoca cada any la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Manresa i Foto Art Manresa. Les instantànies s'han de presentar al centre cívic Selves i Carner, en la categoria d'adults, i al Casal de les Escodines, en la categoria infantil (de 6 a 12 anys).

El concurs Viatgers Manresans celebra aquest any la 14a edició en la categoria d'adults i la 7a en la categoria infantil, i té com a objectiu incentivar els fotògrafs amateurs a presentar les seves fotografies d'estiu i de viatges i promoure aquelles imatges de nivell més tècnic, artístic i creatiu. En el cas del més joves, es pretén motivar l'afició per la fotografia per tal de posar en pràctica l'observació darrera una càmera dels indrets visitats amb la família o plasmar les activitats estiuenques de lleure.


Les dades mitjanes de participació al llarg de les diverses edicions són 100 fotografies presentades a la categoria d'adults i 25 fotografies presentades a la categoria infantil.

Entrega de les obres


Els participants de la categoria adulta hauran d'entregar les obres presencialment o enviar-les per correu, amb els ports pagats, al Centre Cívic Selves i Carner (c/ Bernat Oller, 14-16. Tel. 938 727 477) del 12 al 26 de setembre, de dilluns a divendres, de 16 a 21 h. Al dors de l'obra s'hi farà constar el títol, el nom, l'adreça i el telèfon de l'autor. Cal acompanyar-les amb el full d'inscripció.

Del 12 al 27 de setembre, els concursants de la categoria infantil podran lliurar presencialment les seves fotografies al Casal de les Escodines (c/ Sant Bartomeu, 50. Tel. 938 725 454), de dilluns a divendres de 9.30 a 14 i de 16 a 20.30 h i dissabte, de 10 a 14 h, o enviar-les per missatger amb els ports pagats o per correu electrònic a casalescodines@ajmanresa.cat. Cal acompanyar-les amb el full d'inscripció.

Premis i bases completes del concurs

Els premis i les bases completes del concurs Viatgers Manresans 2019 (categoria d'adults i infantil) es troben a www.manresa.cat i www.manresacultura.cat, als equipaments municipals i als establiments col·laboradors. 

Lliurament dels premis i xerrades de viatges

L'acte de lliurament de premis coincidirà amb la inauguració de les exposicions de les obres presentades a concurs. El dimarts 1 d'octubre a les 19.30 h es lliuraran els premis de la categoria d'adults al Centre Cívic Selves i Carner.

A continuació, el mateix dimarts 1 a les 20 h tindrà lloc la xerrada gratuïta Xina, contrastos en essència, a càrrec de la viatgera amateur Lídia de la Cruz, que ens explicarà la redescoberta d'aquest país en un viatge realitzat aquest estiu a través de la seva cultura, tradicions, paisatges i el creixement de les grans ciutats.

El dijous 3 d'octubre a les 18 h s'entregaran els premis de la categoria infantil al Casal de les Escodines.

El mateix dijous 3 d'octubre, a les 21 h, al local de Foto Art Manresa (C/ St. Bartomeu, 50) es presentarà el reportatge fotogràfic Vivències i fotografies de viatges en moto, a càrrec de Toni Muntada, viatger amateur.

Exposicions fotogràfiques

Les fotografies presentades a concurs o una mostra representativa de totes les persones participants, es podran visitar al Centre Cívic Selves i Carner (categoria d'adults) de l'1 al 31 d'octubre, de dilluns a divendres de16 a 21 h; i al Casal de les Escodines (categoria infantil), entre el 3 i el 31 d'octubre, de dilluns a divendres, de 9.30 a 14 h i de16 a 20.30 h i els dissabtes de 10 a 14h.

Viatgers Manresans està organitzat per Ajuntament de Manresa (Centre Cívic Selves i Carner i Casal de les Escodines ) i Foto Art Manresa, i compta amb la col·laboració de Farrés 39, Contrast Fotografia, Viatges Concord, Pep Blancafort Fotògraf, Viatges Masanés, Guies Btt.cat, Abacus, Fèmina, Món Sant Benet-Fundació Catalunya La Pedrera, El Pati Vertical, Llibres Parcir i Biblioteca del Casino.

 

Participació